Lanseringen av Samsungs senaste flaggskeppstelefon Galaxy S9 är inte långt borta, men redan nu har telefonen dissekerats för att avslöja innanmätet.

Ifixit har genom åren dissekerat ett flertal omtalade smartphones för att se vad som döljer sig på insidan samt kunna avgöra hur pass användarvänlig telefonerna är när det kommer till reparationsförsök på hemmafronten.

Ett par dagar innan Samsungs lanserar sin nästa flaggskeppstelefon, Galaxy S9, har Ifixit gjort samma sak igen och avslöjar i en kort video hur man kommer in i den kommande telefonen. Samt hur enkelt det skulle vara för gemene man att reparera sin enhet.

Processen för att öppna telefonen är densamma som hos tidigare modeller sedan ett par år tillbaka. Med hjälp av värme och en försiktig hand kan den bakre panelen plockas bort, när man sedan kopplat ur sladden till fingeravtrycksläsaren så har man fri sikt in i telefonen.

Efter detta så är det relativt enkelt att plocka loss telefonens individuella komponenter. Ifixit nämner i slutklämmen att det är en positiv sak att telefonens komponenter enkelt kan plockas ut var för sig, men hemmareparationer rekommenderas inte.

Då både telefonens front och bakre panel är av glas så ökar detta risken för att vårdslöshet resulterar i en sprucken panel. Utöver detta så är det ett kraftfullt lim som håller den bakre panelen samt batteriet på plats i telefonen, vilket också ökar risken för missöden. Allt som allt får Galaxy S9 fyra poäng av tio möjliga när det kommer till hur enkelt det vore för kunder att reparera enheten på egen hand.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid