Samsung Galaxy S8 kommer inte bara få en stor och heltäckande skärm. Telefonen ska även leverera imponerande prestanda vilket nu bekräftas i läckta tester.

Galaxy S8 gör tidig prestandadebut i det klassiska mobila prestandatestet Antutu benchmark. I en kinesisk video som publicerats på Vimeo har någon kört igenom hela Antutu-sviten på en enhet kallad SM-G950, även tidigare känd som utvecklingsnamnet för Samsungs Galaxy S8-flaggskepp.

NordicHardware tog tillsammans med vår systersajt Surfa tillfället i akt och samlade marknadens nuvarande smartphone-flaggskepp i en het prestandajämförelse. I videonklippet visas samlingspoängen för Antutu men även de specifika poängen för 3D och UX som belastar olika delar av systemprocessorerna. Antutu omfattas av ytterligare två deltester, CPU och RAM. Dessa gick dock inte att urskönja i den publicerade prestandavideon.

Galaxy S8 är bättre på allt – särskilt 3D

Den snabba analysen är att Samsung gör rent hus med konkurrenterna. Ingen telefon är helt enkelt i närheten av Galaxy S8 när det kommer till prestanda. Noterbart är att vi inte vet med säkerhet ifall Galaxy S8-modellen som testats använder en Snapdragon 835 eller en Exynos 8895 processor. Samsung sägs nämligen lansera två olika varianter av sin telefon med de olika processorkretsarna.

Uppdatering: Det mesta pekar nu mot att testerna som gjorts är utförda på den europeiska modellen av Samsung Galaxy S8. Denna modell använder sig av Samsungs egen Exynos 8895 Octa CPU. Snapdragon 835 verkar enligt tidiga tester inte leverera riktigt lika hög prestanda åtminstone i Antutubenchmark.

  • Samsung Galaxy S8 – Snapdragon 835 eller Samsung Exynos 8895 Ocra
  • Apple iPhone 7 Plus – Apple A10 Fusion 2,37 GHz
  • HTC U Ultra – Qualcomm Snapdragon 821 2,15GHz
  • Samsung Galaxy S7 Edge – Samsung Exynos Octa 8890 2,6GHz
  • Huawei Mate 9 Pro – HiSilicon Kirin 960 2,4GHz
  • Sony Xperia XZ – Qualcomm Snapdragon 820 2,15GHz

Klart är i alla fall att Apple med sin A10-processor i Iphone 7 är närmast men fortfarande inte spelar i samma liga som Galaxy S8. Samsungs flaggskepp presterar betydligt bättre i alla moment och vi kan även konstatera att varken Snapdragon 821 (HTC U Ultra) eller Exynos 8890 (Galaxy S7 Edge) ens är i närheten av Galaxy S8. Huaweis egenutvecklade Kirin 960-processor får kämpa rejält och hamnar på efterkälken tillsammans med äldre Snapdragon 820.

Noterbart är även att Galaxy S8 levererar betydande förbättringar i 3D-prestanda jämfört med nuvarande Android-flaggskepp. Galaxy S8 presterar hela 77% bättre i 3D-testet än sin föregångare Galaxy S7 Edge, minst sagt imponerande siffror.

Galaxy S8 som dator?

Tidiga och till råga på allt obekräftade prestandasiffror ska alltid tas med en rejäl nypa salt.  Det mesta pekar dock mot att Samsung, som väntat, lägger en ny ribba för smartphone-prestanda i vår. Detta matchar ganska väl med tidigare rykten som talat om en dedikerad skrivbordsdocka för telefonen. Samsungs DeX-docka ska förvandla din telefon till något som mer liknar en dator, uppkopplad mot en riktig bildskärm. En Microsoft Continuum-liknande teknik som lär kräva rejält med prestanda.

Samsung jobbar på en egen modell av Microsofts Continuum som du ser in action här ovan

Värt att notera är att även Sony presenterat en telefon med Snapdragon 835 i form av Xperia XZ Premium. Så Samsung kommer inte att vara ensamma om att erbjuda imponerande smartphone-prestanda i år. Företaget verkar dock bli först ut med den nya generationens 10-nm processorer och prestandan som bjuds på verkar imponerande.

Notis: Benchmarks och syntetiska prestandatester som Antutu Benchmark ger ofta en god fingervisning av enheters prestandapotential. Den faktiskt upplevda prestandan påverkas samtidigt av andra faktorer som mjukvara och hur enheten hanterar långvarig användning.

Topp 6 smartphones på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RickardAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Om ni menar bilden i artiklen på telefonen som kör continum så är det en microsoft väll?

Rickard
Medlem
Rickard

”Klart är i alla fall att Apple med sin A10-processor i Iphone 7 är närmast men fortfarande inte spelar i samma liga som Galaxy S8.”

Tills Apple släpper A11….