Samsungs nya flaggskepp Galaxy S6 Edge är tillsammans med sin namne Galaxy S6 de första telefonerna från den koreanska tillverkaren som tillverkats i metall och glas. Samsung har haft stort självförtroende vad gäller sin nya industridesign och hånat konkurrenten Apple efter dess ”bendgate” fadäs. Men nya böjtester får Samsung på defensiven.

Det är företaget SquareTrade som nu publicerat en videotest av Samsung Galaxy S6 Edge där man testar telefonen mot Iphone 6 Plus samt HTC One M9 i ett tortyrliknande böjtest. Vi har sett metoden många gånger tidigare och greppet har länge varit vedertaget bland smartphonetillverkare under sina kvalitetskontroller. Det var inte förrän under förra året som böjtestet fick sitt konsumentgenomslag genom ”bendgate”. Ett begrepp som uppkom när det visade sig att Apples nya aluminiumlurar Iphone 6 och 6 Plus kunde böjas och deformeras vid vanlig användning.

När SquareTrade valde att jämföra tre av marknadens mest populära metalltelefoner, Galaxy S6 Edge, Iphone 6 Plus och HTC One M9 var det däremot med lite oväntad utgång.

Samsung Galaxy S6 Edge och Iphone 6 Plus böjdes vid samma tryckkraft om 110 pounds men Galaxy S6 Edge fick inte bara problem med sin form utan samtidigt krossades ett sidornas skärmglas vid detta tryck.HTC One M9 klarade sig till 119 ounds tryck utan att ge efter och telefonerna fungerade fortfarande efter denna behandling.

När man sedan pressade telefonerna till den punkt då de helt enkelt kastade in handduken för gott var det HTC One M9 som gav upp först vid en kraft på 120 pounds, medan Galaxy S6 Edge gav upp vid 149 pounds och Iphone 6 Plus höll ut längst till hela 179 pounds tryck.

Samsung replikerar – ”Våra tester tillfredställer inte sadistiska lustar”

Samsung var snabba med att replikera med ett eget ”böjningstest” där man utsätter sin Galaxy S6 för mer realistiska belastningar och visar där att användare inte ska behöva oroa sig ens vid extrem vanlig användning. Med andra ord samma slutsats som Apple kom fram till efter kritiken om sina böjda Iphones.

För konsumenter betyder detta att man inte bör oroa sig för oväntade skador vid vanligt användande. Samtidigt som Samsung kanske insett att man inte bör kasta metalltelefoner i glashus.

Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
S0urcerr0RSkuggan7NineballBirksLasse34 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Lite fel att testa med en ny och därmed fixad revision av iPhonen, och samtidigt testa att böja på mitten, när det var tryck högre upp som den var känslig för. Då kan folk få för sig att S6 Edge är lika ömtålig som den tidigare iPhone 6, vilket så klart inte är sant.

Lasse34
Gäst
Lasse34

Curved. Not bent. #GALAXYNoteEdge pic.twitter.com/OTPIYlI07f
— Samsung Mobile (@SamsungMobile) September 25, 2014

Birks
Medlem
Birks

Min hemmanyckel böjer sig vid längre tryck och går lätt av, det ser jag som ett större problem än dessa urlöjliga tester.
Varför hänger man inte ut ASSA som gör nycklar som inte är hållbara?
Jo för att det är inte meningen att man ska böja nyckeln, det vet ju alla.

Nineball
Gäst
Nineball

[quote name=”-Boris-”]Lite fel att testa med en ny och därmed fixad revision av iPhonen, och samtidigt testa att böja på mitten, när det var tryck högre upp som den var känslig för. Då kan folk få för sig att S6 Edge är lika ömtålig som den tidigare iPhone 6, vilket så klart inte är sant.[/quote]

Skitsnack.
http://www.ubergizmo.com/2014/10/ifixit-debunks-iphone-6-plus-reinforcement-claims/

Patrik
Medlem
Patrik

Va???
Kan jag inte använda en telefon som domkraft får det vara…

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Lasse34″]Curved. Not bent. #GALAXYNoteEdge pic.twitter.com/OTPIYlI07f
— Samsung Mobile (@SamsungMobile) September 25, 2014[/quote]Jepp, så långt räckte Samsungs hyckleri.
Skönt för övrigt att se att Samsung inte är bäst på allt.