Samsung har nu meddelat att deras flaggskepp och storsäljare på smartphonemarknaden Galaxy S III inom kort kommer att uppdateras till Android 4.1 ”Jelly Bean”. Trots en ytterst liten marknadsandel hävdar Samsung att just Norden och Sverige får prioritet när Jelly Bean rullar ut.

Samsung Galaxy S III kommer att uppdateras med ”Jelly Bean” i början av oktober och för att inte råka ut för missöden satsar tillverkaren på att släppa ut sin uppdatering i flera faser. Inledningsvis släpps 10 000 nedladdningar och en vecka senare ytterligare 50 000. Samsung uppskattar att alla nordiska Galaxy S III-telefoner ska fått sin ”Jelly Bean”-uppdatering inom två veckor efter att man startar sin uppdateringsfas.

Bland nyheterna i Android 4.1 hittar vi exempelvis Project Butter som ger bättre flyt i gränssnittet och menyer. Samt smartare hemskärmar där ikonerna själva ändrar storlek för att få plats. Även tangentbordet är finslipat sedan tidigare versioner av Android.

Positivt är också att nordiska kunder blivit något av en stormakt när det kommer till mjukvaruuppdateringar, där representanter från Samsung hävdar att företaget prioriterar norden trots en mycket liten marknadsandel.

– Jag är stolt över att vi har sådana kunniga och engagerade kunder i Norden att trots vi endast utgör ungefär en procent av Samsungs totala omsättning sätter vi sådant avtryck att Samsung prioriterar oss och ser till att vi blir bland de första, säger Andreas Norberg.

Samtidigt som Samsung rullar ut sin uppdatering för introduktionsmodellen av Samsung Galaxy S III kommer man att börja sälja sin 4G-modell av telefonen som skeppas med Android 4.1 ”Jelly Bean” från fabrik och förutom en kraftigare modemkrets även får dubbelt så mycket internminne på 2 gigabyte.


Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jonas AxChristoffer HolmgrenTempelshaglordAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

HA! vilket snack!
Sammy väljer att rulla ut JB hos oss just för att vi är en sådan liten del av deras marknad. Skiter det sig här så är det inte hela världen.
Försökskaniner.

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”Segen01″]HA! vilket snack!
Sammy väljer att rulla ut JB hos oss just för att vi är en sådan liten del av deras marknad. Skiter det sig här så är det inte hela världen.
Försökskaniner.[/quote]

Hah! Så sant så… kul ändå att få tillgång till uppateringar tidigt. /s

Tempel
Medlem
Tempel

Vi har ju även bra nät och använder våra telefoner mycket, mao bra försökskaniner.

Men jag blir godissugen av bilden 🙁

Sen kunde dom ju få tummen ur med dom andra modellerna oxå.

Christoffer Holmgren
Medlem
Christoffer Holmgren

För att inte glömma faktumet att Norden är ganska teknikintresserade och således är det logiskt att skicka det till oss först. Sen är det säkert som Segen säger, men jag tror inte att det är enda anledningen.

Jonas Ax
Gäst
Jonas Ax

Hm, ja de har sannerligen inte haft lika bråttom med andra enheter. Har en Galaxy Tab 10.1 där Sverige fortfarande inte fått tillgång till ics. Så där har vi inte varit prioriterade.