Gainward har nu lanserat en ny modell av NVIDIA GeForce GTX 570 som med en egenutvecklad kylare fått namnet GTX 570 Phantom. Gainward har tack vare den stöddigare kylaren har tillverkaren kunnat spetsa grafikkortets specifikationer ytterligare. Där både GPU och grafikminne arbetar fortare än referenskortet.

Gainward GeForce GTX 570 Phantom har en kylare som med hjälp av sex nickelpläterade värmerör och tre stora temperaturstyrda fläktar ska hålla kortets GF110 GPU sval och till freds. Fläktarna på kylaren täcks av ett galler som just ger grafikkortet ett lite mystiskt intryck. Bieffekten av de lägre temperaturerna och ljudnivån är att kortet tar upp hela tre expansionsplatser.

phant

Som sig bör kommer GTX 570 Phantom utrustat med 480 CUDA-kärnor och en 320-bit minnesbuss. I detta fallet har man skruvat upp GPU-klockfrekvensen till 750 MHz medan minneskretsarna arbetar i 3 900 MHz, något vassare än standardinställningarna på 732/3800 MHz.

Grafikkortet kommer utrustat med dubbla DVI-utgångar, HDMI och en DisplayPort. Priset är ännu inte spikat men GTX 570 Phantom ska finnas ute på marknaden inom kort. På OCAU.com har man tagit sig en närmare titt på grafikkortet som bland annat överklockades till 900/4500 MHz.

phant2

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PoontushirschAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Läckert, väääääldigt synd att det tar upp tre expansionsplatser…

Fredrik
Medlem
Fredrik

Haha mjo, det är väl så illa. Går och fundera på att satsa på en SLI-setup istället för Crossfire. Hade varit kul och testa någonting nytt ifrån Nvidia i modern tid!

Poontus
Medlem
Poontus

fint, ser lovande ut.
själv så har jag just slängt ut mitt PhysX kort för att den begränsade luftflödet till mitt GTX470 så att den lät som en lövblås med fläkten på 90% i 90 grader och det oklockat.
det blev genast svalare och tystare me jag har nu precis beställt en kylare, 460kr… bättre att lägga några hundringar extra från början, blir nog billigare i slutändan, + mindre besvär.
detta kortet kan man säkert höja både spänning och klockfrekfrenser en hel del. så för mig änns det som att det är en väl investerad extra expansionsplats