Det Hitachi-ägda lagringsföretaget G-Technology har nu avslöjat information om en uppdaterad familj av externa lagringslösningar som alla har två saker gemensamt. Alla åtta produktserierna drar nytta av Hitachis nya 7 200 RPM hårddiskar med 3 terabyte lagringskapacitet, samt att de kan kopplas in till datorsystem genom Intels höghastighetsgränssnitt Thunderbolt.

G-Technology satsar på krävande användare som använder sina lagringslösningar för videorendering och liknande tunga användningsområden där inte bara lagringskapacitet utan även överföringshastighet är en viktig aspekt. Tillverkaren har redan idag lösningar för de flesta budgetar med enklare instegsmodeller med en ensam hårddisk upp till skalbara lagringsrack med upp till 48TB lagringskapacitet.

”Genom att leverera tillförlitliga, högpresterande lagringslösningar till A / V marknaden visar G-Technology sitt stöd för Thunderbolt på NAB. Utvecklat av Intel och lanserat på marknaden med hjälp av Apple är Thunderbolt mer än bara ännu en höghastighetskabel.” 

G-Technology har nu också bekräftat att man senare i år kommer att rulla ut nya lagringsenheter som ska dra nytta av Intels Thunderbolt-gränssnitt där man med dubbla datakanaler på 10 gigabit per sekund kan nå högre prestanda, speciellt i de system där tillverkaren använder sig av olika RAID-konfigurationer för att nå höga överföringshastigheter.

Sina nya lösningar kommer G-Technology att visa upp under NAB 2011 i veckan.

gtech

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid