Qualcomm är i full gång att skicka ut nästa generation systemprocessorer med deras Krait-arkitektur till partners. Men inte helt utan problem då deras fyrkärniga varianter i Snapdragon S4-familjen försenas ett helt kvartal eller mer av okända skäl.

Qualcomm är världens största tillverkare av systemprocessorer och helhetslösningar till bland annat smartphones, och har ett kraftfullt utbud som väntas anlända i konsumentprodukter under årets andra kvartal. Företaget har även ett flertal fyrkärniga systemprocessorer, baserade på deras nya Krait-arkitektur och flera av dessa ska, enligt VR-Zone blivit försenade minst ett kvartal.

Bland dessa hittar vi modeller i det högre prestandasegmentet som MSM8974 med inbyggd kommunikationslogik för handhållna/bärbara enheter. Vi hittar även APQ8094 som saknar denna inbyggda logik och är främst inriktad mot Smart TV-produkter, eller aktörer som vill använda sin egna kommunikationsteknik tillsammans med Qualcomms systemprocessorer.

Vad detta beror på är ännu oklart. Det kan ha att göra med ändringar i 28 nanometertekniken som används, då de fyrkärniga varianterna skulle bli Qualcomms första kretsar med en klockfrekvens på 2,0 GHz och uppåt. Som tur är ska bara ett fåtal slutprodukter ha påverkats av detta. Men det betyder att de första fyrkärniga processorerna från Qualcomm troligen inte kommer hitta ut i produkter förrän 2013.


Relaterade nyheter:

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkJacob Hugossonthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Känns inte som någon större fara, med tanke på att deras 2 kärniga processorer lär prestera bra nog för det behovet vi ser idag. Dock blev jag lite oroad över en sak, betyder det att alla S4 processorer med Adreno 320 kommer att försenas? Inbyggt LTE modem ska väl alla S4 processorer ha förutom dem inriktade för smart TV produkter?

Svensken
Medlem
Svensken

Hoppas de får ut dom sen då. De ser väldigt lovande ut i alla fall.