Summering och omdöme

Här summerar vi våra omdömen för de testade Gamdias produkterna och vi kan konstatera att alla mössen vi testat lider ett större eller mindre antal kvalitetsproblem och när det gäller musmattan Nyx Speed så avråder våra läsare från köp. Valet av datormus är mycket personligt och alla har vi olika preferenser när det kommer till vilka funktioner som är viktiga eller vilken ergonomisk design som lämpar sig bäst. I våra tester så fokuserar vi på saker som byggkvalitet, prestanda, användarvänlighet och pris vilket är något som berör alla användare.

Gamdias Nyx Speed Omdöme sedan 2015-04-01
gamdias_nyx_speed
NordicHardware_award_Kalkon_BrownTill skillnad från sin kompanjon i Nyx serien, Nyx Control, så tar Nyx Speed fokus på låg friktion för att just antyda till sitt namn Speed. Musmattan har en tätvävd blank yta och ger faktiskt en låg friktion och bra läsresultat vid tester med både laser- och optiska möss.

Men något som Nyx Speed delar med dess syskon Control är den övriga kvaliteten, eller snarare avsaknanden av den. Det är för oss otroligt hur man kan lansera en icke kvalitetstestad musmatta. Nyx Speed saknar precis som Nyx Control helt en fungerande anti-glidyta på undersidan vilket resulterar i att musmattan far omkring överallt när du spelar och som inte det vore nog så vill den aldrig släta ut sig utan förblir bulig och ojämn.

Mått: 430 x 350 x 4 mm

+ Bra läsyta

– Slätar inte ut sig
– Värdelöst anti-glid på undersidan

Cirkapris vid publiceringsdatum: 199 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Gamdias Apollo Omdöme sedan 2015-04-01
gamdias_apollo_1Gamdias Apollo är en liten gamingmus som innanför skalet har potentialen som kompetent spelmus men som faller på designmissar och överdesignad programvara. Den optiska sensorn i Apollo är riktigt bra och står pall för hastiga rörelser och levererar följsamma rörelser utan märkbar acceleration men bara bra prestanda räcker inte för att få någon utmärkelse utan vi lägger lika stor vikt vid byggkvalitet. Det som skulle kunna varit ett bra alternativ för användare med små händer blir istället en dyr mus med kvalitetsbrister så som knastrande scrollhjul och ett förlängningsstycke som skrapar i musmattan i kombination med en överdesignad programvara gör tyvärr Gamdias Apollo till en mus vi inte kan rekommendera.

+ Ambidextriös
+ Bra sensor
+ Taktila knappar

– Förlängningsstycket skrapar i musmattan
– Scrollhjulet knastrar
– Icke användarvänlig programvara

Cirkapris vid publiceringsdatum: 349 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Gamdias Erebos Laser Omdöme sedan 2015-03-31
gamdias_erebos_7Det finns en del ljusa punkter hos Erebos som möjligheten att kunna anpassa sidorna till den form som användaren föredrar och en följsam sensor men tyvärr överskuggas de av plastig och kantig känsliga som tillsammans med svampiga och icke responsiva knappar. En gamingmus för nästan 600 kr ska inte ha ett scrollhjul som glappar mellan de knappt tydliga stegen. Gamdias Erebos är ett typexempel på en överdesignad gamingmus som inte lever upp till några högre kvalitetskrav.

+ Anpassningsbara sidor
+ Justerbar vikt
+ Följsam sensor
+ Ambidextriös

– Plastig och vass design
– Svampiga knappar
– Scrollhjulet glappar och har otydliga steg
– Överdesignad programvara

Cirkapris vid publiceringsdatum: 629 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Gamdias Ourea Laser Omdöme sedan 2015-04-01
gamdias_ourea_2Konkurensen är hård bland sparsamt utrustade möss och Ourea har tyvärr inte riktigt det som krävs för att vinna någon utmärkelse i vårt test. De positiva egenskaperna så som en ambidextriös design, ett scrollhjul av hög kvalitet och en följsam sensor räcker tyvärr inte och Ourea överskuggas av svampiga sidoknappar och en mjukvara som kan göra vem som helst tunnhårig. Då det finns bättre möss i samma prisklass så kan vi tyvärr inte rekommendera Gamdias Ourea.

+ Ambidextriös
+ Bra scrollhjul
+ Bra sensor
+ Justerbar vikt

– Vassa och icke responsiva sidoknappar
– Icke användarvänlig programvara

Cirkapris vid publiceringsdatum: 389 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Gamdias Zeus eSport edition Omdöme sedan 2015-04-01
gamdias_zeus_2Gamdias Zeus eSport edition är en kompetent gamingmus men som inte riktigt kan tävla med de bästa i klassen. Trots sin futuristiska design så är känslan kvalitet när vi omfamnar musen och att vi kan anpassa den i bredd är ett plus i kanten men som en mus i premiumklassen så tolereras inte några nämnvärda brister. Faktorer som svåråtkomliga sidorknappar, låg kvalitet på viktanordning och att det inte går att ändra färg på logotypen är inte acceptabelt på en mus för ett premiumpris. Likt alla andra möss från Gamdias så använder Zeus programvaran Hera som är svår att använda och överdesignad. Det gör tyvärr att positiva aspekter så som en bra sensor, taktila knappar och ett bra scrollhjul hamnar i skuggan och vi kan inte rekommendera Zeus eSport edition som en bra mus för sitt pris.

+ Bra sensor
+ Taktila knappar
+ Bra scrollhjul
+ Anpassningsbar bredd

– Några sidoknappar är svåråtkomliga
– Icke användarvänlig programvara
– Låg kvalitet på viktanordningen
– Går inte att justera färg på logotypen
– Priset

Cirkapris vid publiceringsdatum: 790 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Marknadsanalys 2015-04-01
mus_guidenDet har gått en månad sedan vi uppdaterade musguiden med några nya möss och det har tyvärr inte hänt så mycket på gamingsidan. Fokus verkar som tidigare ligga på anpassningsbara och ambidextriösa möss med belysning. Däremot så på kontorssidan så har Logitech just lanserat MX Master som enligt dem själva ska vara den bästa musen de någonsin tillverkat. Svenska musguiden fokuserar på gamingmöss men med ett sådant uttalande kan vi inte låta bli att bli nyfikna så vi hoppas på ett testexemplar av MX Master inom kort.

Mer information finns i Svenska musguiden
I Svenska Musguiden hittar du de fullständiga testerna av Gamdias Zeus eSport edition, Apollo, Erebos Laser samt Ourea Laser tillsammans med massor av andra möss och musmattor, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla våra testade modeller.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lajmyTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Hej. När ni recenserar möss önskar jag att ni alltid lägger upp en bild på musen i profil. Den bilden ger värdefull info om designen tycker jag.