Gamdias Zeus eSport edition

Marknaden blir allt mer populerad av premiummöss med mycket funktioner, hög kvalitet och lika så högt pris. Gamdias bidrag och tillika företagets mest påkostade modell är flaggskeppet Zeus eSport edition.

gamdias_zeus_1

Gamdias Zeus eSport edition
Anslutning Flätad USB-kabel, 2 m
Antal knappar 11
Sensor Avago ADNS9800 – Laser
DPI/CPI Upp till 8200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner 127 x 84 x 43 mm
Vikt 154 g + 5 x 4,5 g valfria vikter
Drivrutiner/ programvara Hera
Cirkapris 790 SEK

 

Form och design

Zeus marknadsförs som en mus för högerhänta FPS- och MMO-spelare då den erbjuder elva programmeringsbara knappar och designen kan justeras för att passa smalare eller bredare händer vilket är något av ett trumfkort.

Tack vare sin ihåliga design och justerbara sidopaneler så kan användaren justera bredden på Zeus genom att skruva på rattarna under musen. Zeus levereras även med gummifyllnader som passar i den ihåliga designen för användare som inte uppskattar den ihåliga designen.

gamdias_zeus_7

Musen är lackad med en mattsvart gummerad yta som ger ökat grepp och vi upplever att den ligger bra i handen för handstorlek medium till large samt lämpar sig bäst för handflate- och klogreppande användare.

På ovansidan av musen så finns en bakgrundbelyst Gamdias-logotyp, tre extra knappar, musknapp 1 och 2, klickbart och bakgrundsbeslyst scrollhjul, knapp för att ändra profil och en indikator för vald DPI-nivå.

Nästan alla bakgrundsbelysta element på Zeus kan justeras i vilken färg man vill då den likt många möss på marknaden idag stödjer 16,8 miljoner olika färger. Dock så vill vi nämna att Gamdias-logotypen inte går att ändra färg på, vilket ju motverkar syftet med RGB-belysningen.

Längs med vänstersidan finns fyra extraknappar att tillgå och likt alla knappar på Zeus så kan de programmeras till vilket kommando man vill och den högra sidan ger grepp för ring- och lillfinger.

Vänder vi på musen så hittar vi fyra dioder som ger en omgivande belysning, tre hjul för att justera sidopanelernas bredd, en lasersensor som placerats aningen bakom centrum, tre glidytor i varierande storlekar samt en lucka i bakänden för viktjustering. För Zeus har Gamdias valt att använda en formbar och flätad USB-kabel som ansluter i centrum av musens front.

gamdias_zeus_8

Prestanda och användande

När vi speltestar Zeus så kan vi omgående konstatera att sensorn fungerar bra. Den är följsam och vi upplever ingen märkbar acceleration, vare sig negativ eller positiv men vilket också är vad vi förväntar oss av en mus i den här prisklassen.

Alla knappar har en skön och taktil respons men de två främre sidoknapparna är för små och svåra att komma åt. Scrollhjulet har ett bra grepp och tydliga steg och det fungerar riktigt bra att använda det för byte av vapen i olika spel.

gamdias_zeus_6

Sensorn läser bra och musen glider fint på alla underlag vi testat men vi rekommenderar inte att man använder Zeus på helt blanka glasytor.

Luckan för att justera musen vikt lämnar dock en del att önska och är ganska svårt att både öppna och stänga eftersom den kärvar rejält. När vi väl får upp luckan så möts vi även av en plastlapp för att lyfta på vikterna som inte alls känns särskilt premium.

Vid prestandatestet hållar dock Gamdias vad de lovar då inställd pollingrate och DPI-nivå är överens med våra testresultat.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
9 Årtal sedan

Hej. När ni recenserar möss önskar jag att ni alltid lägger upp en bild på musen i profil. Den bilden ger värdefull info om designen tycker jag.