Gamdias Erebos Laser

Relativt nya Gamdias försöker slå sig in på musmarknaden med sina aggressivt designade möss och nu är det Erebos Laser som vi valt att kika närmare på.

gamdias_erebos_1

Gamdias Erebos Laser
Anslutning Flätad USB-kabel, 2 m
Antal knappar 8
Sensor Avago ADNS 9800 – Laser
DPI/CPI Upp till 8200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner 127 x 68/92/98 x 40 mm
Vikt 115 g + 4 x 5 g valfria vikter
Drivrutiner/ programvara Hera
Cirkapris 629 SEK

Form och design

Gamdias Erebos är en ambidextriös mus i mediumstorlek och passar således både höger- och vänsterhänta spelare med handstorlek medium till large. Med en aningen upphöjd rygg och låg front så bör Erebos passa de flesta typer av spelare.

Det som gör Erebos speciell är möjligheten till att ändra sidorna med olika plattor. Det medföljer tre olika typer, helt platta, halvt utsvängda och helt utsvänga. Dessa kan kombineras helt efter eget behag och fästes enkelt med hjälp av magneter, vilket fungerar förvånansvärt bra och öppnar upp för alla typer av musgrepp.

gamdias_erebos_7

Musen har totalt åtta klickbara knappar med scrollhjulet inkluderat och tittar vi längs sidorna så finns det två sidoknappar som har en skarp och vass design samt den utbytbara plattan. Då Erebos är ambidextriös så ser båda sidorna identiska ut.

På ovansidan så hittar vi så klart de sedvanliga musknapp 1 och 2 men även en knapp för byta av DPI-nivå samt ett belyst (16,8 miljoner fäger) och gummerat scrollhjul. Även Gamdias logotypen i baken på musen har en bakgrundsbelysning.

Tittar vi under Erebos så ser vi två långa och smala glidytor som är placerade längst fram och längst bak. Sensorn är placerad nästan i centrum och strax bakom sensorn så ser vi luckan för att justera vikten på musen. Den flätade USB-kabeln ansluter till musen i centrum längst fram men har som ni också kanske ser redan börjat nöta innan vi ens börjat använda den.

gamdias_erebos_6

Gamdias har valt att konstruera Erebos i halvblank svart plast och vi upplever den som ganska plastig och vass speciellt vid sidoknapparna och längst fram vid musknapp 1 och 2.

Prestanda och användande

De enda knapparna som har en skön respons och taktil känsla på Erebos är musknapp 1 och 2, för tyvärr så sitter sidoknapparna ganska löst, har en lång slaglängd och känns svampiga. Scrollhjulet har väldigt lösa steg och tenderar att glappa mellan de olika stegen och vi upplever det som svårt att använda scrollen till att till exempel byta vapen i olika spel.

DPI-knappen skiftar mellan de olika förinställda DPI-nivåerna men då Erebos bara har en DPI-knapp och saknar indikator för vald DPI så rekommenderar vi att du ställer in din favorit-DPI på vartannat steg för att undvika att du eventuellt missar den DPI-nivå du söker och måste klicka dig igenom alla fem stegen igen.

gamdias_erebos_5

Under vårt test av Erebos så slutade musknapp 1 att fungera vid ett tillfälle och vi var tvungna att koppla ur musen och ansluta den på nytt för att få den att fungera igen.

Vid våra speltester så upplever vi ingen märkbar acceleration, vare sig negativ eller positiv, men laserkänslan är påtaglig vilket givetvis är det något som är väldigt personligt vad man föredrar. Sensorn läser av bra på alla musmattor vi testat med men vi avråder från att använda den på glasytor.

Vid prestandatestet så håller Gamdias vad de lovar och pollingrate samt DPI-nivåer stämmer överens med de vi angivit i programvaran.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
9 Årtal sedan

Hej. När ni recenserar möss önskar jag att ni alltid lägger upp en bild på musen i profil. Den bilden ger värdefull info om designen tycker jag.