Gamdias Apollo

Utbudet av gamingmöss i den mindre storleken är inte särkilt stort på marknaden idag. Tillbehörstillverkaren Gamdias med sin aningen aggressiva gamingdesign har dock ett kort i rockärmen, men om det är ett ess återstår att se.

gamdias_apollo_6

Gamdias Apollo
Anslutning Flätad USB-kabel, 2 m
Antal knappar 5
Sensor Avago ADNS 3050 – Optisk
DPI/CPI Upp till 3200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Dimensioner 100 x 55 x 38 mm eller 119 x 70 x40 mm med förlängningen
Vikt 105 g
Drivrutiner/ programvara Hera
Cirkapris 389 SEK

Form och design

Gamdias Apollo är en liten ambidextriös gamingmus med en något unik design som riktar sig till användare med små händer. Musen i sitt grund utförande är väldigt liten men den levereras även med ett förlängningsstycke som utökar musryggen och ger mer stöd åt handflatan.

Trots förlängningstycket så är Apollo en mycket liten mus så rekommenderad handstorlek är small och musen lämpar sig bäst för klo- eller fingergreppande användare.

gamdias_apollo_1

Ytan på Gamdias Apollo är mattsvart och ger ett svalt och fast grepp men utan förlängsstycket så har musen en vass kant på ryggen kan kännas obekväm.

Apollo har totalt fem knappar och eftersom musen är symmetrisk så finns det en knapp på varje sida följt av sedvanliga musknapp 1 och 2 samt ett klickbart bakgrundsbelyst scrollhjul (16,8 miljoner färger). Dock saknar vi en dedikerad DPI-knapp men den funktionen kan knytas till valfri knapp i programvaran.

Kikar vi på undersidan så ser vi att Apollo har två stycken långa och smala glidytor och den optiska sensorn är placerad i princip centrum av musen. Den flätade USB-kabeln ansluter mitt i fronten och är ganska styv och svår att dra kring sin övriga utrustning.

gamdias_apollo_5

Prestanda och användande

Det första vi lägger märke till när vi använder Apollo är att den med förlängningsstycket skrapar i musmattan. Det uppstår ett obehagligt ljud samt att det sliter på musmattan och den kommer förmodligen skada musmattan om man använder den under en längre tid. Utan förlängningsstycket så fungerar den bättre med låg friktion men vi hade verkligen förväntat oss mer.

Samtliga knappar har en bra respons och taktil känsla men sidoknapparna sitter placerade väldigt långt bak vilket gör att de är ganska svåra att nå. Scrollhjulet har tydliga steg och ett bra grepp men det knastrar lite när vi rullar på den fram och tillbaka vilket inte är något som bidrar till kvalitetskänslan.

gamdias_apollo_4

När vi speltestar Apollo och bortser från förlängningsstyckets designmiss så presterar musen bra och vi upplever ingen märkbar acceleration, vare sig negativ eller positiv och sensorn läser följsamt våra rörelser samt har inga problem med hastiga förflyttningar. När det gäller valet av musmatta så rekommenderar vi en tygmatta under förutsättningen att musen inte används med förlängningen.

Vid prestandatestet så håller Gamdias vad de lovar och Apollo levererar polling rate och DPI-nivåer enligt våra inställningar i programvaran.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lajmyTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Hej. När ni recenserar möss önskar jag att ni alltid lägger upp en bild på musen i profil. Den bilden ger värdefull info om designen tycker jag.