Futuremark bygger vidare på sin populära testsvit för PC och utannonserar nu nästa version, PCMark 8. Det nya testprogrammet har nya och uppdaterade tester, bland annat ett nytt batteritest, förbättrade lagringstester och stöd för simulering av flera populära program.

Version 8 av PCMark följer den skiftande PC-marknaden, och har anpassats ytterligare för bärbara datorer och Windows 8. Futuremark slår ett slag för sitt batteritest, som antingen kan uppskatta systemets batteritid efter kortare tester, eller upprepa testerna tills batteriet nästan är tomt för en mer precis beräkning. Testet är även anpassat för att fungera med extern mätutrustning.

Testsviten belastar systemet i diverse vanliga användarscenarion som surfande, foto- och videoredigering, mediakonvertering, kontorsarbete och spelande. Flertalet av de nya testerna kan simulera olika grader av belastning från diverse vanliga program, exempelvis Adobe Photoshop och Microsoft Office. Futuremark har även uppdaterat sina lagringstester, som nu är mer anpassade för SSD och hybriddiskar.

PCMark 8 är just nu i slutskedet av sin utveckling och förväntas släppas mot slutet av maj. Det kommer då finnas som en gratis Basic-version och en fullfjädrad Professional-version. Inget pris för Professional-versionen är ännu utannonserat, och mer information finns på Futuremarks hemsida här.

Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid