Intel har de senaste åren varit i blåsväder på flera håll och anklagats för brott mot konkurrenslagarna. Efter en ekonomisk uppgörelse med AMD blev man stämda av Federal Trace Commission som nu ger Intel ökad tidsfrist för att nå en uppgörelse i fallet.

Det konkurrensövervakande organet i USA hävdade i sin stämningsansökan att Intel använt hot och utpressning mot sina partners för att främja sig mot konkurrenter som AMD och NVIDIA. Ett tillvägagångssätt som skulle pågått systematiskt under flera år och gett Intel mer eller mindre monopol på processormarknaden och orättvisa fördelar även på grafikkretsmarknaden.

Intel och FTC kom tidigare i somras överrens om att undersöka en eventuell uppgörelse istället för att dra fallet till rätten. Exakt vilka villkor som ingår i förlikningen är oklart men den sägs vara gynsamm för speciellt NVIDIA som mer eller mindre tvingats ur styrkretsmarknaden av Intel.

Nu meddelar FTC att tidsfristen för signering av förlikningen skjutits på och är lagd till den 6:e augusti. Skulle Intel välja att avstå från uppgörelsen med FTC kommer förundersökningen att återupptas och fallet slutligen tas upp i domstol. Något Intel garanterat vill undvika.

intel.rock

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid