Det är inte varje dag man läser om hur PC-komponenterna vi använder oss av tillverkas men på MBReview har man velat ändra på detta.
Resultatet har blivit en artikel som tar upp hur man designar ett moderkort och vilka bitar som är extra viktiga.
Detta är självfallet ingen ”how-to” artikel och man besparar oss från de riktigt djupa förklaringarna kring enstaka komponenter. Men det är en massiv artikel som ger en bra och intressant överblick kring produceringen av moderkort. Även omtalade men relativt sällan diskuterade komponenter som kondensatorer och MOSFETs nämns i detalj.


Man tar även upp de problem som ofta återkommer vid tillverkning av moderkort och som med mer eller mindre alla PC-komponenter är hanteringen av strömförsörjning och värmeutveckling två fällor att ta sig förbi.


”Now, the next time you take a look at that motherboard and wonder how it was designed, just remember those engineers behind the scenes who strive to supply you with high performance, stable, and wonderfully designed motherboards.”


En klart intressant artikel för dem som vill få lite mer kunskap om själva tekniken och komponenterna som används vid tillverkning av moderkort. Hela artikeln hittar man på MBReview.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid