Small preview image

Freezone CPU Cooler är ett processorkylningssystem från tillverkaren CoolIT som verkligen sticker ut från mängden. Freezone CPU Cooler använder sig nämligen av peltier-element för att kyla processorn, men inte genom att sätta ett peltierelement mot just processorn. Man har på CoolIT istället satsat på en så kallad waterchiller-lösning. Freezone CPU Cooler är i korta ordalag ett vattenkylningssystem som kyler vattentemperaturen långt effektivare än vad ett vanligt vattenkylningssystem klarar av, något som i slutändan borde ge betydligt bättre kylkapacitet.



Vad vi vet är detta den första kommersiella waterchiller-lösningen på marknaden som använder sig av peltierelement för att kyla vattnet och på PC Perspective har man gjort en riktig djupdykning (ursäkta ordvitsen) i CoolITs nya processorkylare. Det är helt klart en intressant lösning, och om inte annat en unik sådan. Kylkapaciteten är mycket bra, även vid tuffa förhållande, men tyvärr är priset en tyngre börda. Med ett riktpris på 399 USD är det ingen billig produkt om vi ser till dess något begränsade användningsområde.


Men det är i alla fall kul att se peltierelement användas lite oftare. Vi har nu rapporterat om tre olika peltierprojekt de senaste veckorna, vi får nog gå tillbaka flera år för att minnas senast vi hade så ”bred” rapportering om peltiers.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments