AMD har varit fortsatt tysta angående när vi kan komma att se RDNA 2-baserade grafikkort som ”Big Navi”. Dock har AMD:s Frank Azor tagit till Twitter för att publicera något som fått många att spekulera i att ett avtäckande kan komma att ske under morgondagen.

Nvidia må ha avtäckt Geforce RTX 30-serien under förra veckan men AMD har inte gett fortsatt lite information angående deras kommande generation av grafikkort. I dagsläget vet vi inte mycket mer än att företagets Devinder Kumar bekräftat att grafikarkitekturen RDNA 2 kommer att lanseras för datorer innan nästa generations spelkonsoler. Något som innebär en lansering som inte är allt för långt bort då till exempel Microsofts nästa generations Xbox-konsoler kommer att lanseras under november månad.

Nu har dock AMD:s Frank Azor tagit till Twitter och möjligtvis pekat mot att vi under morgondagen kommer att få se mer av RDNA 2 och Big Navi.

Azors inlägg på Twitter är kort och gott ett stycke text ur låten Tomorrow av Charles Strouse. Detta har fått många att spekulera i att morgondagen kan komma att bjuda på en överraskning eller två från AMD. Huruvida detta kan komma att relatera till kommande processorer, grafikkort eller både och återstår att se. Det kan även vara så att Azor helt enkelt haft låten på hjärnan och känt för att bjuda in till virtuell allsång.

Vi har dock sett mystiska textmeddelanden inuti speltiteln Fortnite som tros relatera till Big Navi, RX 6000-serien eller vad nu AMD väljer att kalla sina kommande grafikkort. Detta tillsammans med Nvidias senaste evenemang kan tyckas lägga upp för ett officiellt avtäckande även från AMD:s sida.

Andra rykten har hävdat att AMD planerar att sjösätta en RDNA 2-baserad grafikkortsmodell utrustad med 16 gigabyte videominne. Denna modell påstås få ett riktpris som ska lägga sig mellan Nvidias RTX 3070 och RTX 3080. Detta är dock inte bekräftat av AMD själva och bör tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Eller sent i kväll eller natt, svensk tid. Beroende på hur man räknar tidsskillnaden.

Vad dom har i görningen är verkligen dunkelt, är det Big Navi så kan det knappast vara annat än en papperslansering då kretsar enligt rykten kommer till tillverkare denna månad.
Kan lika gärna vara AMD Cezanne, då tester redan är ute i det vilda, något vi inte sett gällande Big Navi.

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Snacka om att Frank Azor kan hypa…
Det var detta: https://twitter.com/AMDGaming/status/1303726683976069123

Zen 3 event 2020-10-08
RDNA 2 event 2020-10-28