Francois Piednoel, Intels en av Intels främsta CPU-ingenjörer, har nu bestämt sig för att lämna företaget efter 20 år för att ge sig ut på nya äventyr.

Det var i slutet på förra veckan som Intels huvudingenjör Francois Piednoel tog till Twitter för att berätta att han nu bestämt sig för att lämna Intel efter 20 års anställning för att söka sig till ”nya äventyr”.Francois Piednoel

Piednoel har bland annat varit inblandad i designen av en rad processorarkitekturer, såsom Conroe, Penryn och Nehalem. Han har även haft en roll i utvecklingen av Sandy Bridge, Skylake, Kaby Lake och Skylake-X. Nu, efter cirka 20 år, har han bestämt sig för att söka sig till andra fält.

AMD inte aktuellt – ”vet för mycket om Intel”

Inte långt efter Piednoels tweet så fick han frågan om AMD är den nya arbetsgivaren, vilket snabbt fick svaret ”ALDRIG!”. En vidare förklaring blev att Piednoel varit hos Intel så pass länge och han en sådan djupgående kunskap om företaget att en anställning hos AMD skulle innebära juridiska svårigheter och ”besök från Intels advokater”.

Nästa fält: AI

Senare har Piednoel lagt upp en tweet där han lämnar en liten hint till vad som lockar efter tiden hos Intel. Tweeten lyder: ”I am not so good at saying good bye, I will miss all my Coworkers badly, I have no regret, I gave all I had. Now, AI …”

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid