Windows 10 har varit en kostnadsfri uppgradering för alla användare av Windows 7, 8 och 8.1 sedan förra året men efter den 29 juli blir det till att betala för sig.

Microsoft har slagit rekord på rekord med sin utrullning av Windows 10 på PC-marknaden. Genom stora förändringar i sitt operativsystem och en enad plattform över flera produktgrupper har man med en kostnadsfri uppgradering fått miljontals användare att uppgradera sina datorer med totalt 300 miljoner enheter drivna med Windows 10.

Nu påminner dock Microsoft i ett blogginlägg att erbjudandet med en kostnadsfri uppgradering är tidsbegränsat samtidigt som man spikar det exakt slutdatumet för sin kampanj. Den 29 juli 2016 är sista dagen som Windows-användare världen över kommer att kunna uppgradera sina datorer kostnadsfritt till Windows 10. Efter detta kommer uppgraderingen att kosta pengar, precis som vilken Windows-kopia som helst.

Se även: Windows 10-uppdatering tar över amerikansk vädersändning

Prislappen som ska ligga på 119 dollar för Windows 10 Home bör i Sverige landa på motsvarande 1 100 kronor, vilket fullversionerna kostar i butiker redan idag för dem som köper en ny dator utan tidigare licens.

Windows 10 - hiss eller diss
Är du nöjd med Windows 10 eller har du valt att inte uppdatera ännu?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MagnusKlappaS0urcerr0RMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Att uppgradera eller inte uppgradera var frågan…

Nej tack Microsoft! Använder mest Linux i och för sig men tänker inte uppgradera min Windows 7 installation så länge man inte kan komma bort helt och hållet ifrån att MS hämtar informations från ens dator (vilket inte är möjligt i dagsläget, även om man kan ställa in olika nivåer så kommer det inte upphöra helt).

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Använt Win10 en längre tid men gått tebax till Win7 på alla burkar utom dom äldsta. Gamla datorer får en rejäl boost i tex Youtube med Win10. Youtube kan gå från 10FPS i Win7 till 30FPS i Win10, och är den mest effektiva implementationen av grafikacceleration hittills.. Men Win10 är extremt buggigt, ryckigt prestandamässigt, översittande (med allt från påtvingade antivirus till påtvingade uppdateringar och påtvingad övervakning) och känns inte som en desktop produkt för produktiva ändamål av dessa anledningar. Inte änns interfacet är speciellt trevligt utan förlitar sig mycket på scrollning och slöseri på skärmyta, där Win7 istället valde att… Läs hela »

Gäst

Kommer aldrig betala för Windows 10 aldrig! När de slutar blanda både touch gränssnitt med desktop gränssnitt och går helt över till det senare bara då betalar jag.

Duke
Medlem
Duke

hur blir det om jag går tillbaka till 10 igen. gick tillbaka till 7an nu härom dagen. och skulle få för sig att formatera c:windows efter 29 juli måste man betala för uppgraderingen då? har den första ms släppte på ett usb minne nu