Inför lanseringen av Intels kommande styrkrets Z490 sägs företagets 2,5 gigabit ethernet-kontroller kallad ”Foxville” ha ett problem med paketförlust som kan tvinga Intel att hålla sig till 1 Gb/s som mest innan en ny version av kontrollenheten står redo.

Vad som påstås vara en del av ett internt dokument från Intel har dykt upp hos forumet XFastest. Det som har delat ska vara en bild från en presentation där ett potentiellt problem med Intels så kallade ”Foxville”-kontroller listas.

Foxville är namnet på Intels egenutvecklare kontroller för 2,5 gigabit (Gb) Ethernet. Problemet ska enligt bilden resultera i tillräckligt mycket paketförlust för att hamna utanför IEEE-standarden för 2,5 Gb Ethernet. Detta kan komma att resultera i undermålig prestanda hos Intels nätverkskretsar och plattformen Z490 som skulle standardisera 2,5 Gb ethernet för Intel kan komma att strypas till 1 Gb/s.

Intel ska enligt ovanstående bild förvänta sig ha en ny version av kontrollenheten redo under årets andra halva. Till dess listar bilden att lösningen blir att moderkortstillverkare eller användare själva får strypa kontrollenheten till 1 Gb/s för optimal funktionalitet.

Intels nya version av Foxville-enheten ser ut att komma i samband med att processorserien Rocket Lake-S börjar materialiseras. Något som kan komma att innebära en våg av uppdaterade moderkort med den förbättrade kontrollenheten i samband med den processorlanseringen. Dock skulle det även innebära att den som planerar att nyttja Intels kommande processorserier Comet Lake-S eller Rocket Lake-S kommer behöva införskaffa ett nytt moderkort inte långt efter lanseringen av Comet Lake-S. Alternativt vänta med att byta till den nya plattformen för att få tillgång till 2,5 Gb Ethernet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid