Small preview image

Foxconn fortsätter sin offensiva satsning på entusiastmarknaden och man verkar inte ligga på latsidan inför Intels kommande Core i7 lansering där den nya Intel X58 styrkretsen blir första plattformen. På VR-Zone har man nu publicerat några bilder och specifikationer på Foxconn Quantum Force ’Blood Rage’ X58 som utan tvekan har siktet inställt på de mer extrema entusiasterna. Man har utrustat moderkortet med en 14-fas strömförsörjning för processorn och specifikationslistan pryds med allt från stöd för Quad Crossfire, 3-vägs SLI + PhysX och stöd för DDR3-1800 (vid överklockning).



Extra intressant med minnesstödet är det faktum att kortet bara är utrustat med 3 minnesplatser, till skillnad mot de allra flesta X58 moderkort som huserar hela 6 minnesplatser. Det skulle kunna ses som ett budgetval, men i våra ögon kan det lika väl vara ett tecken på att man endast satsar på hårdnackade överklockare. Vill man nå högsta möjliga överklockningsresultat och optimal prestanda är det maximalt tre minnesmoduler som kommer att användas, allt annat riskerar bara att sätta en flaskhals i systemet.



Bilderna som man fått tag på ska inte vara på den slutgiltiga versionen av kortet men Foxconn ser helt klart ut att ha någonting intressant på gång med sitt Blood Rage-kort.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid