Small preview image

Foxconn och deras Quantum Force program har gett upphov till några av de extremaste moderkort vi någonsin sett och detta har tvingat tillverkare, speciellt ASUS, MSI och Gigabyte, att visa vad man själva går för. Vi har nyligen fått information om ASUS P5Q3 Deluxe från ASUS som bjuder på 16-fas strömförsörjning för processorn, ytterligare tre faser för nordbryggan och tre extra för minnesdelen. Detta moderkortet var baserat på Intels P45 styrkrets och så är även Avenger moderkortet från Foxconn.




Foxconn Quantum Force Avenger är ett extremt moderkort, även om just själva strömförsörjningen faktiskt är lite klenare än hos P5Q3 Deluxe. Avanger har 8 faser för processorn och två faser för minnet. Kortet har dock ett par andra funktioner som faktiskt är ganska geniala.



Först har vi de tydligt utmarkerade spänningsmätpunkterna, som ses här ovan. Fastspännbara fläktar för extra kylning av både nordbryggan och minnet. En flexibel temperatursensor för minnet, vilket gör det möjligt att hålla koll på minnestemperaturen i BIOS (syns nedan).



Sist men inte minst skeppas kortet med en 5.25″ panel. Panelen visar information om ditt system, men kan även användas för att spara och hantera olika användarprofiler. Profilerna kan sätta inställningar för både spänningar och frekvenser och det är inga som helst problem att hoppa mellan de olika profilerna i realtid. Panelen kopplas till moderkortet och kräver ingen mjukvara eller operativsystem, allt sköts på hårdvarunivå.



Båda PCIe x16 platserna har full bandbredd, trots att P45 styrkretsen endast har 16 PCIe banor för grafikdelen, Foxconn har nämligen slängt på ytterligare en bryggkrets på moderkortet. Varje PCIe x16 plats får 16 banor mellan bryggan och sedan finns det ytterligare 16 banor mellan bryggan och nordbryggan.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid