Foxconn har inte gjort för mycket väsen av sig den senaste tiden och tillverkaren som för några år sedan satsade hårt på entusiaster och överklockare har lagt om sina prioriteringar något. Men nu avslöjar man själva att deras populära Quantum Force-program fortfarande lever och att man finslipar på nya moderkort för Sandy Bridge.

I en videointervju med webbtidningen TweakTown pratar Foxconns representanter om deras kommande LGA 1155 moderkort som med namnet Foxconn Quantum Force P67 ska erbjuda fina funktionalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Just prissättningen säger man är extra viktig där Foxconn numera satsar hårdare på prisvärdhet än extrema och dyra lösningar.

Quantum Force P67 ska få en prislapp på runt 1 500 kronor inklusive moms och erbjuder bland annat en strömförsörjning på 12+2 faser samt fysiska knappar på moderkortet för start, omstart och en dedikerad överklockningsknapp likt ASUS TweakIt. Moderkortet har även stöd för dubbla grafikkort med SLI eller CrossFire (2×8 bandbredd) samt dubbla BIOS-kretsar.

Om Foxconns moderkort hittar till Sverige återstår att se, men vi ser positivt på att tillverkaren fortfarande verkar vara med i matchen nu satsar på nytt inför Intels lansering av Sandy Bridge.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Vad jag förstår det som gjorde ju Foxconn riktiga bra moderkort, varför drog dom sig mer eller mindre ur entusiastmarknaden?