UE4_rocks

Spelutvecklare världen över har börjat sätta tänderna i Epic Games nya spelmotor Unreal Engine 4, och nya alster har börjat dyka upp på internet. En utvecklare har via sin blogg lagt upp ett par minst sagt imponerande bilder på renderade utomhusmiljöer i den nya motorn.

I ett inlägg på Blogspot visar utvecklaren Ryan Watkins sina nya alster med Epic Games grafikmotor Unreal Engine 4. Arbetet går under rubriken Modular Rock Work, och visar en uppsättning imponerande detaljerade utomhusmiljöer.

rock_test

Texturerna till klipporna i renderingen togs fram med Photoscal och Zbrush, medan själva renderingen sker i Unreal Engine 4. Själva miljön togs fram via verktyget World Machine, och importerades sedan in i Unreal-motorn som en height-map. Bilderna bjuder på en imponerande nivå realism, med dynamiska skuggor och verklighetstrogen belysning. Desto mer imponerande är att renderingen sker i realtid.

rock_test03

Det rör sig dock inte om något faktiskt spel, utan en rendering som visar vad som är möjligt med motorn. Men då renderingen sker i realtid talar det väl för vad vi kan komma att få se i spel längre fram, när spelutvecklare världen över har blivit varma i kläderna och kunnat ta fram hela speltitlar med Unreal Engine 4 som grund.

Glöm inte läsa om Epic Games konceptvideo för sin nya spelmotor här!

Källa: Ryan Watkins (Blogspot), Unreal Engine Forums

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TobberianDenVeteMarquzzDenSiste Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

Herregud, jag vill se Halo drivas av UE4.0 till det yttersta. Att få besöka en Halo ring igen med landskap lika vackert renderad som bilderna ovan vore himmelst bra!

Marquzz
Medlem
Marquzz

Wow! Otroligt snyggt! Jag skulle verkligen vilja sett ett riktigt bra öppet äventyrsspel med UE4! Coolt!

DenVete
Gäst
DenVete

Så dom har lyckats generera lite klippor och sten! Är så besviken på trångsynta UE, Bara ta en titt på marken och Beskåda polygon mönstret är så tydligt att denna bilden av UE4 får 2/10 för att generera texturer till sten är inte något framgång i mina ögon. :-*

Tobberian
Medlem
Tobberian

[quote name=”DenVete”]marken och Beskåda polygon mönstret är så tydligt[/quote]Mark sten-texturn går att se att den loopar på några av bilderna, men det intressanta är ändå världs-geometrin, som vanligen får en mager budget. ([url=http://www.outerra.com/wgallery.html]www.outerra.com[/url] är väl det närmaste som också använder [u]tessellering[/u]).
https://www.youtube.com/watch?v=iNgWwvSaTZ0#t=2m29s