I dag får vi se ytterligare ett exempel på hur Epic Games:s nya grafikmotor kan skapa oerhört vackra scener. Denna gången är det svårt att avgöra om det ett fotografi eller en renderad bild vi tittar på. En sak är i alla fall säker: Unreal Engine 4 har gott om potential och kommer garanterat ge oss ett par riktigt snygga spel i framtiden.

Unreal Engine 4 är en intressant grafikmotor på många sätt. Utöver faktumet att den ser ut att kunna producera otroligt vackra scener och spel, distribueras den med en intressant finansiell modell. Alla som vill kan ladda ner motorn och använda den själv. Skaparen av motorn, Epic Games, tar istället ut en avgift på fem procent för alla inkomster som ett spel som är skapat med motorn drar in. Denna nya finansiella modell har fått en intressant men kanske oväntad fördel. Tidiga renderingar och exempel på vad motorn kan åstadkomma har dykt upp över hela på Internet. Vi har sett demonstrationer av motorns kapacitet i flera månader men i dag kommer ytterligare en, och denna gången är det mer imponerande än någonsin tidigare.

Renderade men verklighetstrogna

Det är Unreal Engines egen forummedlem ”koola” som nu har laddat upp bilder tagna från en scen skapad i Unreal Engine 4. Det är knappast förvånande att bilderna är otroligt vackra men vi skulle vilja påstå att dessa bilder är snyggare än några andra exempel vi sett komma ut från motorn.

UE4_koola_hav_2

Utvecklaren har inte delat många detaljer kring hur bilderna har skapats och renderats men vi vet att åtminstone skärmbilderna är renderade i Full HD-upplösning. Vi vet inte hur mycket grafikprestanda en scen lik denna skulle kräva för att rendera men vill skulle gissa att det krävs en hel del.

De senaste bilderna från koola visar verkligen potentialen i Unreal Engine 4. Det märks att motorn har en ljus framtid och vi kan vara ganska säkra på att framtidens spel som baseras på motorn åtminstone har stor potential att imponera.

Källa: Flickr (kooooola)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RMarquzzJohnFisk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JohnFisk
Gäst
JohnFisk

Jag tycker texturerna på berget har mosa vilket inte stämmer överens med de blanka svarta stenarna på stranden. men för övrigt så ser det bra ut, skulle va trevligt att se en video på vattnets rörelse.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Det växer ingen mossa på stenar som ligger i strandkanten då vattnet rör sig över dem hela tiden.

Mycket snygga bilder. Men det kanske finns en anledning att vi endast får se stillbilder.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Detta kan banne mej vara det snyggaste jag nånsin sett i renderingssammanhang.
Inte ofta jag tvivlar på om jag tittar på fotografier eller renderat.