Lanseringen av Forza Horizon 4 är inte långt borta och redan nu kan racingsugna spelare testa en del av spelet i form av en gratis demoversion som ger en försmak på vad som är att förvänta när lanseringen väl inträffar.

Under gårdagen lanserades en demoversion av spelet Forza Horizon 4. Spelet lanseras officiellt den 2 oktober till Xbox One och PC. Användare av Microsofts prenumerationstjänst Game Pass kommer att få tillgång till spelet vid lansering utan något krav på ett extra inköp.

Redan nu kan dock den som inte orkar vänta till lanseringen eller den som vill få en uppfattning om vad Horizon 4 är för något innan ett köp inträffar få sig en försmak. Demoversionen är cirka 30 gigabyte (GB) stor och den som ger sig på demon kommer bland annat att få uppleva samtliga fyra årstider som spelvärlden kommer att skifta mellan.

I demoversionen finns det även ett verktyg för att testa hur väl den dator man spelar på presterar med olika grafikinställningar. Youtube-kanalen MotoGamesTV gjorde ett snabbt test vid 4K-upplösning med ett Geforce GTX 1080 och en AMD Ryzen 7 2700X under huven. Testerna visade respektabla resultat med en generell fps på 57 med grafikinställningarna satta till ”Ultra”-nivån.

Spelet lanseras inte officiellt förrän den 2 oktober. Vilket ger utvecklaren Playground Games god tid att göra sig av med buggar i spelet samt kanske även optimera prestandan ytterligare. Beroende på när till exempel AMD eller Nvidia lanserar drivrutiner som specifikt ökar kompatibiliteten med Forza Horizon 4 för deras grafikkort kan vi även komma att se ytterligare bättre prestanda i speltiteln.

Den som vill testa demoversionen för spelet kan hitta den i Microsofts digitala butik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
LoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Kanske skulle kolla in det. Första Horizon var superkul och det bästa andra var körbart men idiotiskt att man kunde komma med vilken bil som helst till racet och så matcha spelet den klass man valt vilket gjorde för min del att det blev svårt med att skaffa sig en favorit bil i en särskild klass. Sen kom Horizon 3 och det var ren jävla dynga i mina ögon helt jäkla okörbart pga av nån skum fördröjning i styrningen hoppas dom fixat det nu till 4:an.