Den fria uppgraderingen till konsumentversionen av Windows 10 upphörde i helgen men för de användare som nyttjar tekniska hjälpmedel är uppgraderingen fortfarande gratis.

Microsoft låter de Windows-användare som nyttjar tekniska hjälpmedel att fortfarande uppgradera sina datorer till Windows 10 utan extra kostnad. Mjukvarujätten har en separat uppgraderingsportal på sin hemsida där Windows-användare kan starta en gratis uppdatering om man bekräftar att man använder sig av tekniska hjälpmedel i Windows. Microsoft specificerar inte exakt vad detta betyder och har inte heller någon hårdvarukontroll över att användare verkligen använder sig av specifika hjälpmedel i Windows, med andra ord är uppgraderingen fri att använda för alla konsumenter som känner sig manade.

Det är oklart om Microsoft kommer att ändra förutsättningarna för den fria uppdateringen för användare av tekniska hjälpmedel, eller när den upphör. I skrivande stund finns uppgraderingsplattformen fortfarande aktiv och är alltså ett alternativ för dem som missat tåget och inte vill lägga mellan 1 000 – 1 500 kronor på en färsk kopia av Windows 10.

Windwos 10 på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RrålandAnton KarmehedMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Vad är dessa mystiska tekniska hjälpmedel för något?

Morkul
Medlem
Morkul

Ni menar nedgradera till Windows 10, eller?

Frågan är hur gör man för at uppgradera från Windows 10 till Windows 7 på en nyköpt bärbar?

Rråland
Gäst
Rråland

Jag har förbaskat svårt med er Captcha. Kan man inte ha något enklare, tro?