En ny generation av Apples minidator bekvämt kallad Mac Mini avtäcktes under förra veckan och nu har de första prestandasiffrorna för enheten läckt ut på internet.

Apples iPad-event som hölls förra veckan bjöd på en rad nya produktavtäckningar. Bland annat nya iPad Pro ,som även dykt upp i läckta prestandatester, nya Macbook Air samt den nya upplagan av Mac Mini (”Mac Mini 2018” för att försöka minska missförstånd).

Den sistnämnda har likt sitt surfplattesyskon nu dykt upp i databasen för Geekbench. Den specifika modell som testas var utrustad med en Intel Core i7-processor med en klockfrekvens på 3,2 gigahertz (GHz) och 32 gigabyte (GB) internminne.

Testresultaten visar en poäng på 5 512 i den del av Geekbench som nyttjar en enda processorkärna. Medans poängen i den del som nyttjar samtliga tillgängliga kärnor landade på 23 516.

Enligt Venturebeat som utfört det test vars resultat visas på bilden ovanför betyder resultaten att nya Mac Mini 2018 klår nästan alla Mac-modeller i enkeltrådad belastning. Bortsett från den senaste iMac-modellen som kommer utrustad med en fyrkärnig processor med en klockfrekvens på 4,2 GHz.

Sett till det flertrådade resultatet hamnar Mac Mini 2018 runt mitten av totempålen med en prestanda som liknas av Venturebeat med en Intel Xeon-baserad Mac Pro. Mer specifikt en Mac Pro med specifikationer ur ”mellansegmentet” med en åttakärnig Xeon-processor med en klockfrekvens på 3,0 GHz.

De första modellerna av nya Mac Mini 2018 kommer att finnas tillgängliga från och med den 7 november. Nya Macbook Air kommer att lanseras samma dag och några modeller av den senaste generationens iPad Pro kommer att lanseras den 6 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid