Spelkonsolen Atari VCS som tidigare var känd under namnet ”Ataribox” har haft en tuff start med flera förseningar. Men nu ska förhandsbokningen dra igång i slutet av månaden.

Atari kom som en blixt från klar himmel under fjolåret och gick ut med att företaget ska lansera en ny spelkonsol. Detta blir den första spelkonsolen från Atari sedan Jaguar CD som lanserades 1995.

Till en början gick konsolen under namnet Ataribox. Något som nyligen har ändrats till Atari VCS. Spelkonsolen kommer att gräsrotsfinansieras via Indiegogo, och kampanjen var menad att dra igång redan i december förra året. Atari drabbades dock av förseningar och datumet blev uppskjutet till april 2018. Ett datum som även det missades.

Nu har Atari bekräftat att förhandsbokningen för Atari VCS kommer att gå av stapeln via Indiegogo-hemsidan den 30 maj. Standardmodellen av konsolen som kommer i ett helsvart utförande kommer att ha en prislapp på omkring 2 200 svenska kronor med moms inräknat. Det kommer sedan att finnas olika tillbehör som handkontroller eller styrspakar att köpa till separat.

Även en dyrare, begränsad upplaga av konsolen kommer att finnas tillgänglig. Denna variant får den retro-osande träpanelen på framsidan. Vad denna modell kommer att få för prislapp är dock i skrivande stund oklart.

Atari VCS

Hårdvarumässigt så handlar det om en specialanpassad processor samt grafikkrets från AMD. Operativsystemet baseras på Linux och konsolen ska ha stöd för 4K-upplösning med 60 bildrutor per sekund.

Sett till anslutningar så kommer konsolen med stöd för Bluetooth 5.0, USB 3.0 samt Wifi. Mer detaljerade specifikationer kommer att bli tillgängliga framåt slutet av månaden och starten av Indiegogo-kampanjen.

Atari VCS kommer även att levereras tillsammans med omkring 100 förinstallerade spel från Ataris katalog av klassiker som bland annat Asteroids, Centipede och Missile Command. Atari har även bekräftat att konsolen kommer att kunna spela ”moderna titlar”, men det framgår inte exakt vad för moderna speltitlar som kommer att hitta sin väg till konsolen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid