Den före detta Playstation-chefen Andrew House talade nyligen i en intervju om hur han förväntar sig att väntan på nya konsolgenerationer kommer att bli allt längre.

Spelkonsoler har alltid haft en relativt långt livslängd. Efter att Playstation 2 lanserades tog det  sex år innan uppföljaren Playstation 3 anlände på marknaden. Sju år efter det lanserades Playstation 4.

Andrew House nämner i en intervju med Polygon att han förväntar sig att tiden som går mellan konsolgenerationerna kommer att öka. Playstation 4 kommer under 2018 att bli fem år gammal och för cirka två år sedan uppdaterades konsolen i form av Playstation 4 Pro. House tror att Playstation 4 således har ett långt liv framför sig innan det är dags för en ersättare att lanseras.

Playstation 5 har ryktats byggas på en Zen-baserad processor från AMD med en grafikkrets byggd runt arkitekturen Navi. House valde dock att inte gå in på några möjliga specifikationer om konsolens hårdvara då han inte är i position att tala om Sonys framtidsplaner.

House nämnde dock i vilket skede av utvecklingen han tror att Playstation 5 för nuvarande är i. Han menar att utvecklingen av konsolen förmodligen har kommit långt, men att hårdvarutillverkare propsar på att gapet mellan konsolgeneration kan, och bör vara längre. Spekulationer pratar ofta om att nästkommande Playstation bör lanseras någon gång under år 2020 eller 2021.

House menar också att han tror att molnbaserad streaming av spel kommer att spela en stor roll hos nästa generations spelkonsoler. Han nämner även att trots detta så kommer optiska läsare och skivor fortsätta vara en stor del hos konsoler. Detta då det enligt honom är bäst att ha så många olika former som media kan komma i som möjligt när det gäller för en konsol att slå sig in på så många marknader som möjligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid