Small preview image

Utvecklingen av General Purpose GPU tekniken har fått bland annat folding@home projektet att gå i raketfart då dagens grafikprocessorer är betydligt mer lämpade för denna sorts beräkningar. Det är något som många av våra egna forums mecanater dragit nytta av och som gjort det möjligt för NordicHardwares folding lag att stiga ordentlig i rankerna det senaste året. All ära åt våra foldingmedlemmar, men det blir nog svårt att bräcka det bidrag som Jason Farqué, alias Atlas Folder, bistår med. Jason har nämligen byggt en foldingserver som huserar inte mindre än 23 stycken GeForce GTX 295 grafikkort.



Det är alltså 46 stycken av världens snabbaste grafikkretsar som med enad kraft ger sig an folding@home projektets uträkningar. Jasons mål är att hjälpa till att hitta ett botmedel mot Huntingtons sjukdom, en sjukdom Jasons pappa Tony lidit av under många år.


Den minst sagt kraftfulla foldingfarmen är en av de största privata bidragen till folding@home med runt 270 000 poäng varje dag. En annan intressant siffra är att det skulle kosta runt 115 000 svenska kronor att köpa 23 stycken GeForce GTX 295 grafikkort i en vanlig datorbutik. Då är inte övrig hårdvara inräknad som i sig inte skäms för sig.



Atlas Folder specifikationer; 



23) nVidia GTX295
1) nVidia GTX260
1) nVidia 9800GT
2) nVidia 8800GTX
1) Sony PS3


4) MSI k9A2 Platinum motherboards w/ 2GB RAM
1) Foxconn Destroyer motherboard w/ 2GB RAM
1) EVGA 790i Ultra motherboard w/ 4GB RAM


5) AMD Phenom 9950 processors at 2.8 GHz
1) Intel QX9770 processor water cooled at 4.2 GHz


Microsoft Windows XP x64 on all


Middle Atlantic Products Slim-5 19″ rack
Shelves are Middle Atlantic Products Clamping Rackshelf model RC-4


Mer information om Jasons foldingfarm finns på hans hemsida, här nedan finns även en video av systemet i aktion.




Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid