AMD kämpar för fullt med att bättra på tillgängligheten av sina nya grafikkort men nu verkar man vara på rätt väg då källor till NordicHardware avslöjar att de första testkorten väntas dyka upp inom drygt två veckor. Efter förseningar som bland annat berott på en ny strömförsörjning men även andra orsaker.

Det har tidigare florerat rykten om att AMD:s försening av Radeon HD 6900-serien skulle bero på för dålig tillgänglighet av strömregulatorer från tillverkaren Texas Instruments. Detta är något som våra källor kan bekräfta men sägs inte vara den enda anledningen till förseningen. Strömdelen på Radeon HD 6900-serien är för övrigt liknande den som AMD använder på dagens Radeon HD 6800-kort med sin Barts GPU. Vilket även påverkat deras tillgänglighet.

6350_03
Strömdelen har blivit en av flera käppar i AMD:s hjul.

Uppgifterna från AMD är annars relativt få till antalet, men det verkar stå klart att den försening som blivit inte kommer från att AMD försökt se över sina specifikationer för att möta GeForce GTX 580. Enligt grafikkortstillverkaren PowerColor ska Radeon HD 6970 erbjuda 30-50% bättre prestanda än den nuvarande generationens grafikkort. Om detta stämmer lär det räcka till att möta GeForce GTX 580 i flera tester och då har AMD även sitt Radeno HD 6990-kort med dubbla grafikkretsar runt hörnet.

Inom en ganska snar framtid bör vi besitta mer information om AMD:s nya grafikkort, huruvida vi har möjlighet att dela med oss av den innan vecka 50 när Radeon HD 6900-serien lanseras återstår att se.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem

skiter i dessa tills vidare, beställt ett till 6850 för crossfire tills vidare.
sedan kan man vänta in 6990 i lugn och ro 🙂