HTC One M8 lanserades 2014 som HTCs flaggskepp för året och fick ett positivt mottagande från pressen, med ett undantag. Telefonens fyra megapixelkamera var inte så bra som många hoppats. Nu uppdateras telefonen med en ny kamera, en ny processor och ett större batteri men billigare komponenter som troligen kan hålla priset långt under nya One M9.

HTC One M9 närmar sig butiker som företagets nya flaggskepp med ett helt nytt inre och en ny kamera. Produkten lanseras som en uppföljare till One M8 (bild). Det kommande flaggskeppet har ett stort problem. Det blir HTCs dyraste telefon någonsin med ett rekommenderat pris på 7 500 kronor. För att fortsätta erbjuda ett billigare alternativ uppdaterar i dag HTC förra årets flaggskepp. One M8 får nya komponenter och byter namn till One M8s.

Ny kamera, processor och batteri

HTC One M8s behåller sitt syskons design och skärm men byter 4 megapixelkameran på telefonens baksida mot en 20 megapixelkamera med ett bländarvärde på f/2,0. Innanför telefonens aluminiumskal har syskonets Qualcomm Snapdraon 801-chipset bytts ut mot ett Snapdragon 615-chipset med åtta kärnor klockade till 1,7 gigahertz. Telefonens lagringsutrymme begränsas nu till 16 gigabyte men batteriet har expanderats från 2 600 milliamperetimmar till 2 840.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngHTC har inte bekräftat om eller när One M8s kommer till Sverige. Företaget har inte heller bekräftat hur mycket telefonen kommer att kosta. One M8 säljs i dag för 5 000 kronor. Den nya modellen bör ha ett ännu lägre pris.

Källa: Engadget

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
zapp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zapp
Medlem
Zapp

”Den nya modellen bör ha ett ännu lägre pris.” borde väl rimligtvis. Men när blev 5000:- ett lägre pris?