Valves Steam Controller är en handkontroller utvecklad specifikt för att matchas med PC-spel i vardagsrummet där mus och tangentbord sällan är optimala verktyg. Med det sagt verkar det inte vara en helt dum idé att faktiskt kombinera Steam Controller med mus och tangentbord, detta genom att fästa handkontrollen på huvudet för att spåra dina huvudrörelser.

Den något udda och smått skrattretande modifikationen har presenterats av Youtube-användaren Plasma Quark som publicerat ett videoklipp där han spelar Team Fortress 2 med spårning av huvudrörelser och detta alltså genom att bokstavligt talat fästa en Steam Controller på huvudet.

Läs även:Valve demonstrerar Steam Controller i Youtube-video

Plasma Quark insåg att handkontrollerns integrerade gyrofunktion skulle kunna användas till mer än att bara fånga upp handrörelser. Sagt och gjort fäste han sin Steam Controller med hjälp av kardborrband på sitt headset, ställde in gyro-funktionen till att alltid vara aktiv och fattade mus och tangentbord som vanligt. Efter lite tweakande med inställningarna för rörelsespårningen lyckades Plasma Quark få till en riktigt följsam spelupplevelse där han med enkla huvudrörelse kunde titta runt sig i spelet samtidigt som musen och tangentbordet användes för att styra sikte och karaktärens övriga rörelser.

Nackdelen (no pun intended) är att Valves Steam Controller är lite väl tung och klumpig att fästa på huvudet under längre spelsessioner men konceptet med ett Steam Controller-gyro fäst på spelares headset lär vi nog få se mer av framöver.

Relaterade nyheter

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid