Apple öppnade sina förhandsbokningar för Iphone 5 under dagen och det tog närmast minuter innan företaget uppdaterade sajten med en leveranstid på upp till 2 veckor, en tydlig skillnad mot den 21 september som är lanseringsdatum. Vilket tyder på massiv efterfrågan på den nya telefonen.

Iphone 5 fick ingen lysande start på sin karriär när Apple och deras nya flaggskepp på smartphonemarknaden kritiserades för en relativt ljummen lista av nyheter och förbättringar sedan företrädaren Iphone 4S. Men om Apples förhandsbokningar är att lita på ser det ut som att företaget – precis som väntat – kommer sälja rekordmånga Iphones även denna gång. Förhandsbokningarna har hittills startat i USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Japan, Hong Kong, Singapore, Frankrike och Tyskland.

Apple har tidigare satt ett lanseringsdatum på den 21 september, men bara timmen efter att förtaget började ta emot förhandsbokningar ändrades leveransstatusen på telefonen i USA till ”upp till två veckor”. Vilket tyder på en svårighet att möta efterfrågan redan i ett tidigt skede av Iphone 5-lanseringen.

I Sverige kommer Apple att lansera Iphone 5 den 28 september och troligtvis kan vi räkna med begränsad tillgänglighet även här då telefonen börjar säljas av Apple själva och flera teleleverantörer.



 

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
tinywiz
11 Årtal sedan

Kanske kan det vara så att tillverkningen av iP5 inte har gått i den takt som var beräknad. Tänker då på att Sharp inte kom igång med sina leveranser av skärmar förrän rätt så nyligen. Dom övriga två LG och Japan Displays har tydligen leverat enl. beställningarna.

11 Årtal sedan

Jag tvivlar inte på att alla fans kommer att stödköpa även denna appleprodukt men som tinywiz skriver kan det kanske vara ett leveransproblem eller kan det vara så att de medvetet gått ut med ett för tidigt datum för att sedan flytta det en bit fram för att skapa illusionen av massbeställningar?;)

IcedEarth
IcedEarth
11 Årtal sedan

plus att det är en fet SoC i den….kanske 🙂

Ghost^[Homie]
Ghost^[Homie]
11 Årtal sedan

Så är ääntligen fanatikernas årliga ritual igång!
Lycka till med era (i mitt tycke, värdelösa) köp.
Själv hoppade jag av iTåget förra hösten.
För mig försvann själen och magin när de sura griniga gubbarna och de giriga advokaterna dök upp…

Inte en changs att jag stödjer en jättes giriga stig genom att köpa sig igenom patent och rättssystem…

Än en gång lycka till alla köpare 😉

Göransson
Göransson
11 Årtal sedan

[quote name=”Ghost^[Homie]”]Så är ääntligen fanatikernas årliga ritual igång! Lycka till med era (i mitt tycke, värdelösa) köp.Själv hoppade jag av iTåget förra hösten.För mig försvann själen och magin när de sura griniga gubbarna och de giriga advokaterna dök upp… Inte en changs att jag stödjer en jättes giriga stig genom att köpa sig igenom patent och rättssystem… Än en gång lycka till alla köpare ;)[/quote][quote name=”Ghost^[Homie]”]Så är ääntligen fanatikernas årliga ritual igång! Lycka till med era (i mitt tycke, värdelösa) köp.Själv hoppade jag av iTåget förra hösten.För mig försvann själen och magin när de sura griniga gubbarna och de giriga… Läs hela »

AmiDonc
AmiDonc
11 Årtal sedan

Ett fredags skratt är ju inte fel 😀
http://www.youtube.com/watch?v=gBtWxv3yaPQ&t=15m16s

Gustavsson
Gustavsson
11 Årtal sedan

Ja de finns många dåliga förlorare haha.
Heja Iphone.
Finns bara en riktig mobil