I kväll händer det igen! Apple introducerar nya produkter och NordicHardware rapporterar live. Denna gången är det Iphone 6S och 6S Plus som står på schemat tillsammans med en helt ny Apple TV och kanske en stor Ipad Pro. Det hela drar igång klockan 19.00 svensk tid och du kan läsa kontinuerliga uppdateringar här på NordicHardware.

Det kom inte som någon större överraskningen när Apple bekräftade att det skulle bli den 9 september som företagets nya Iphone introduceras. Iphones har presenterats varje höst i flera år och detta året blir inget undantag. Som traditionen dikterar kommer också detta året vara en ”S”-uppdatering som innebär en mindre uppdatering för Iphone som inte ändrar så mycket på föregångarens design men som ger oss flera interna uppgraderingar.

Apple 9 9 iphone 6

Apples nya Iphone sägs ha samma design som Iphone 6 (bild).

Apple TV, Ipad och mer

Utöver en ny Iphone väntas vi bjudas på stora nyheter kring Apple TV. Den gamla TV-lådan sägs genomgå en efterlängtad uppgradering och inkludera en ny kraftfull processor, stöd för appar och spel och säljas med en ny mer avancerad fjärrkontroll. Även Ipad kan komma med på ett hörn med rykten om en Ipad mini 4 och kanske en stor Ipad Pro. Det kommer alltså bli en kväll full av nyheter och vi kommer givevtis rapportera live här nere. Vår rapportering drar igång klockan 19.00, samtidigt som presskonferensen börjar.

Här kan du kan läsa mer om ryktena inför kvällen!

 

Liverapportering:

Uppdatera sidan (F5 eller Cmd + R) för att läsa de senaste nyheterna.

21:06 Apple verkar runda av och gör det genom att bjuda in One Republic på scenen för ett framträdande. Vi tackar för er tid och kämpar vidare med att sammanställa Apples nyheter, håll utkik på sajten för våra separata artiklar den närmaste timmen! Tack och på återseende! 🙂

21:01 Apple Iphone 6S och 6S Plus kommer att finnas tillgängliga den 25 september (inte i Sverige dock vad vi kan se) och priserna är demsamma som för nuvarande 6-serien. Tyvärr börjar instegsmodellen fortfarande med endast 16 gigabyte lagringsutrymme vilket är på gränsen till förkastligt med en ny 12 megapixelkamera och 4K-inspelningsstöd. Det kontrar Apple genom att sänka kostnaden för icloud storage till 10 kronor i månaden för 50 gigabyte och 30 kronor för 200 gigabyte eller runt 100 kronor för 1 terabyte molnlagring.

20:59 När vi rundar av specifikationerna för Iphone 6S och 6S Plus är det mycket fokus på stryktåligheten. Kraftigare och stryktåliga aluminium, stryktåligare skyddsglas för skärmen. Men sedan givetvis ny A9-processor, 3D Touch, 12 megapixel isight kamera med 4K-videoinspelning. 5 megapixel Facetimekamera där skärmen alltså kan användas som selfie-blixt och snabbare 4G- och Wifi-stöd.

20:57 Apple infiltrerar Google Play! Företaget har utvecklat en app för Googles Android-butik som gör det möjligt att enkelt byta från en Android-telefon till en Iphone.

20:55 Live Photos får ett stort nummer. Du knäpper en vanlig bild men som i själva verket är en kort video. Vilken du aktiverar genom ett lätt tryck på skärmen. Apple ”väcker” foton till liv, vilket i våra ögon ser ut som det HTC gjort i flera år och som helt enkelt handlar om att ge en kort video en stillbild som förhandsgranskning. Men det ser ju häftigt ut och kan vara intressant för dem som ångrar att man inte filmade när man istället tog ett foto.

20:52 Apple använder Retinaskärmen på Iphone 6S som en Selfie-blixt! Med rätt färgton på ljuset för att göra din solbränna rättvisa. Nej vi skämtar inte.

20:50 Apple stödjer för första gången inspelning av 4K-video. Precis som fotografierna ser Apples inspelade testklipp imponerande ut, men lite svårt att lägga stor vikt på över en hårt komprimerad internetstream. 🙂

20:49 Vi blir överrösta med bildexempel från de nya iphönsen och de ser jättebra ut. Men givetvis omöjligt att lämna någon dom innan man skådat bilderna live.

20:47 Apple ska åtminstone ha en eloge för att man pratar om kamerautveckling på ett sätt som låter som att man faktiskt jobbat med bildkvalitén och inte bara utökat antalet pixlar. Mycket jobb har lagts på att minska crosstalk och brus som ska ge optimal färgåtergivning i bilderna. Hur väl det fungerar i praktiken lär vi ta reda på framöver!

20:45 12 Megapixlar Isight-kamera. 50% fler pixlar än i Iphone 6 och ska även ha bättre och mer effektiv autofokus.

20:43 Apple bakar även in en M9 motion processor som alltid är aktiv och håller koll på din fysiska aktivitet utan att dra onödig energi från huvudprocessorn.

20:42 Apples nya Iphones har Apple A9 processorer som är 70 procent kraftfullare än A8 och har 90 procent kraftfullare grafikprestanda. Apple vidhåller att det handlar om desktopklassad prestanda i båda fallen och visar en massa spel som ska flyta på de nya telefonerna, dock inget om några större AAA-titlar än så länge.

20:41 Huvudnumret i Apple Iphone 6S och Ios 9 verkar vara ”peek”, alltså snegla. Du kan snegla på allt i alla applikationer verkar det som. Alltså smygtitta utan att inte lämna din nuvarande applikation om du inte väljer att trycka lite hårdare på skärmen.

20:40 Med 3D touch kan man även använda sig av olika kraftfulla tryck för att navigera mellan applikationer utan att hoppa till multitaskingläget, bara tryck lite lätt och dra åt sidan så kan du växla över till dina andra appar. Smidigt att kapa steg i gränssnittet på detta sätt.

20:33 Den nya pektekniken använder sig av kapacitiva sensorer integrerade i bakbelysningen på retinaskärmen. Klicka lite lätt och du får upp en funktion, tryck hårdare och du får ett annat kommando. Man kan ”snegla” på epost eller meddelande genom att lättare tryck och läsa hela genom ett hårdare tryck.

20:31 3D Touch blir en av de nya finesserna i Iphone 6S. Styrkan i dina tryck ger dig olika kommando och påminner oss lite om högerklick på PC. 🙂

20:30 Apple börjar med att bekräfta ett nytt stryktåligt chassi med ”flygplansklassat aluminium” och en ny färg, roséguld.

20:28 Även om de ser likadana ut ska Apple ”förändrat allt” och det är de mest avancerade Iphone-modellerna någonsin, tom världens mest avancerade smartphones enligt Apple.

20:27 Iphone 6S och Iphone 6S Plus är officiellt tillkännagivna! Närmast identiska med sina föregångare sett till ytan och design.

20:26 Nu Iphones! Apple och Tim Cook raljerar om att Iphone säljer som smör, typ överallt. Och det är svårt att säga något emot detta – siffrorna talar sitt tydliga språk.

20:25 Apple TV kommer att kosta 140 dollar med 32 gigabyte utrymme och 199 dollar med 64 gigabyte utrymme och görs tillgänglig i slutet av oktober.

20:24 Apple TV har en A8-processor under huven, stödjer bluetooth 4.0, 802.11av wifi med mimo-stöd, ir-mottagare, hdmi-utgång samt ethernet-anslutning. Fjärrkontrollen har accelerometer, gyroskop, 3 månaders batteritid och laddas med en lightningkabel.

20:21 Apple visar hur man kan spela upp Major League Baseball sändningar i 1080p upplösning med 60 fps. Dock inget om 4K än så länge, vilket låter lite lustigt på dagens marknad. Coolt är dock att man kan se på två matcher samtidigt och även få notifieringar från andra matcher så att man håller koll. Riktigt intressant om det är något som kan nyttjas av andra medier också.

20:18 Nu visar utvecklarna av Gilt hur man kan shoppa kläder online på sin Apple TV genom deras nya app.

20:16 Vi kan konstatera att Apple TV:s målgrupp inom spel inte direkt är densamma som för Xbox One eller Playstation 4. Enkla titlar med fokus på barn och familjer. Inget fel i det men visar också att Apple TV knappast är en direkt konkurrent till Microsofts och Sonys spelkonsoler. Inte än åtminstone.

20:14 Nu är det Harmonix på scen som pratar om Beats Sports, familjespel utvecklade specifikt för Apple TV. Fjärrkontrollen används här som en rörelsekänslig handkontroll där man svingar handkontrollen i luften för att slå iväg basebollar med sitt slagträ.

20:12 Nu visar Apple upp hur man stödjer spel. Först ut är Crossy Road där man tydligen lagt in stöd för multiplayer exklusivt på Apple TV. Kanske inte direkt Call of Duty tryck på denna titel men den fyrkantiga kycklingen är om inte annat söt!

20:08 Apple TV drivs av ett eget operativsystem, otippat kallat – tvOS. Det är baserat på Ios och stora spelare som Netflix, Hulu och HBO har redan nya appar klara för plattformen. Till och med Guitar Hero kommer gå att spela på Apple TV! Kan ju faktiskt vara ett vettigt spel för en ”mediakonsol” som Apple TV.

20:06 Både den touch-känsliga fjärrkontrollen och det nya gränssnittet där man kan dra ner information mitt i ett avsnitt av favoritserien känns fräscht. Tittare kan även fråga Siri efter saker medan serien eller filmen spelar, ge kort information i nederkant av skärmen eller svepa upp notifieringen för att pausa filmen och få mer information om det man frågade efter.

20:03 Vi kanske ska påpeka att det är den digitala assistenten Siri som hittat in i Apple TV och du kan söka med rösten inte bara efter titlar och rubriker utan även sammanhang, exempelvis ett visst avsnitt med en viss skådespelare. Låter häftigt!

20:01 Förutom en ny fjärrkontroll med pekkänslig yta, så att du kan navigera genom fingerrörelse på kontrollen, har Apple även lagt in röststyrning. Universal röstsökning gör det möjligt att söka material på flera tjänster samtidigt som Itunes, Netflix, Hulu, HBO med flera.

20:00 Redaktionschef Carls spontana kommentar ”Det ser ut som den gamla Apple TV, fast tjockare.” Men ja, nya Apple TV kan liknas vid två äldre modeller staplade på varandra. Vilket vi hoppas pekar på en ganska kraftfull lösning. 🙂

19:58 Nya Apple TV är officiellt presenterad och kommer med en fjärrkontroll som kan vändas horisontalt för att användas som en handkontroll: med andra ord Apple TV kommer med stöd för spel.

19:57 Apple TV står näst på menyn. Tim Cook bygger upp genom att prata om hur viktigt det är med TV men att det halkat efter den mobila marknaden.

19:50 Lanseringen sker i november och tillbehören Apple Pencil kostar 99 dollar och Smart Keyboard kostar 169 dollar.

19:49 Apple Ipad Pro kommer att kosta från 799 dollar upp till 1 079 dollar beroende på specifikationer. För runt 8 000 kronor får du 32 gigabyte minne och wifi (ingen 4G). Vilket låter som snålt sett till lagringsutrymme i en produktiv platta som Ipad Pro. För 64 gigabyte betalar men 9 500 kronor utan LTE och runt 11 000 kronor för 128 gigabyte med LTE 4G stöd.

19:47 Apple Ipad Pro har rätt trevliga specifikationer. En 12,9 tums skärm, Apple A9X processor, fyra högtalare, 10 timmars batteritid, 8 megapixelkamera, 802.11ac mimo wifi, 150 mbps 4G-stöd samt touch ID.

19:46 Läkare ska kunna använda appen och dela med sig av olika 3d-modeller till sina patienter för att kommunicera och visa upp olika delar av kroppen vid konsultation.

19:43 Apple fokuserar onekligen på applikationer och att Ipad Pro är mer produktiv än någon platta tidigare från företaget. Nu visar man upp 3D4Medical, en app som visar 3D-modeller av kroppen – animerade i realtid med hjälp av grafikkretsen.

19:40 Efter Microsoft kommer Snowden! Dock inte Edward, utan Eric. Från Adobe. 🙂 Nu talas det om en ny version av Photoshop för bildredigering som kan känna igen ansikten och manipulera ansiktsuttryck på fotografier.

19:37 Microsoft visar hur man kan använda både word och excel samtidigt på Ipad Pro – i två fönster bredvid varandra och kopiera data mellan dem två. Inte illa för att sitta på en surfplatta som inte direkt är kända för bra multitasking stöd, samtidigt något just Apple varit långt efter flera konkurrenter under lång tid.

19:35 Vänta nu! Microsoft är nu uppe på scen. På ett Apple-event. Efter att Apple kopierat deras Surface tangentbord. Man pratar om Office for Ipad som gör det möjligt att vara mer kreativ och produktiv med sin Ipad. Ett tydligt tecken om något på att Microsoft går All In på sin mjukvara som en tjänst på alla plattformar.

19:33 Apple introducerar även en egen capacitiv pekpenna, oväntat nog kallas den – Apple Pencil! Pennan ska kunna laddas direkt genom en lightningport och använda sig av olika tryckstyrkor samt användas samtidigt som du petar på skärmen med dina fingrar.

19:32 Smart Keyboard är ett lästagbart tangentbord, fysiskt sådant, som ser ut som en kopia av Microsofts Surface-tangentbord.

19:29 Apples rekordstora och kraftfulla platta ska ge 10 timmars batteritid och kommer med fyra högtalare som balanserar ljudvolymen mellan dessa beroende på hur du håller din platta. Ipad Pro är mer eller mindre lika tunn som Ipad Air 2 med en profil på endast 6,9 millimeter och väger drygt 700 gram.

19:26 Ipad Pro är kraftfullare än 80 procent av de PC:s som sålts under de senaste 6 månaderna. Grafikkretsen är 2 gånger högre än tidigare och ger konsolliknande prestanda.  2 gånger högre minnesbandbredd och 2 gånger bättre lagringsprestanda.

19:24 En högupplöst skärm på 5,6 miljoner pixlar, fler än i skärmen på en Macbook Pro Retina. Ipad Pro drivs av A9X som ska vara 1,8 gånger snabbare än A8X i Air 2.

19:22 Med Ipad Pro menar Apple att man kan göra saker som inte bärbara datorer kan göra och att den stora skärmen gör plattan mer användbar än smartphones. Det finns även multitaskingfunktioner designade för Ipad Pro i nya Ios 9.

19:21 Apple Ipad Pro ska vara den största, mest kraftfulla och mest produktiva Ipaden någonsin. Inte helt oväntat kanske. 🙂

19:20 Apple Ipad Pro lanseras officiellt!

19:18 ”The Biggest news in Ipad since Ipad” säger Tim Cook! 12,9″ någon? =)

19:19 – Nu är det dags för Ipad.

19:18 – Watch OS 2.0 lanseras den 16 september.

19:16 – Apple Watch visas med flera nya färger: guld, svart och roseguld.

19:13 – Apple visar nya band för Apple Watch, skapade tillsammans med Hermes.

19:10 – Apple demonstrerar en patient-app som kan användas för att ge läkare information om deras patienter.

Apple watch

19:08 – Facebook Messenger och Gopro kommer till Apple Watch.

19:07 – Det finns fler än 10 000 appar för Apple Watch.

19:07 – Apple pratar om Watch OS 2.0, Apples nya operativsystem för Apple Watch.

19:03 – På scen står Apples VD, Tim Cook.

19:00 – Apple drar igång och utlovar en stor introduktion.

18:50 – Apples liveström har dragit igång och vi har tio minuter kvar till presskonferensen börjar.

17:55 – En dryg timma kvar. Presentationen börjar alltså klockan 19.00 svensk tid.

 

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedguzzard Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
guzzard
Gäst
guzzard

Gudstjänsten startade ju för 3 min sen.. har inga heliga produkter presenterats ännu?

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”guzzard”]Gudstjänsten startade ju för 3 min sen.. har inga heliga produkter presenterats ännu?[/quote]
Ipad Pro hittills och som det känns kommer Apple hålla på länge ikväll Guzzard, vi tar emot kollekt ifall det bränner i fickan!