Om ungefär en månad kommer Intel att lansera ett nytt chipset, Intel 915. Det har cirkulerat många rykten kring detta, och TBreak.com har skrivit ihop en liten förhandstitt som behandlar några ämnen kring detta chipset. Några nyheter från tidigare chipset är Intel Extreme Graphics 3, en ny version av deras integrerade grafikkort. Detta återfinns dock bara på vissa chipsetvarianter, alla har givetvis inte integrerat grafikkort.


En annan nyhet som jag personligen anser smäller ganska högt är PCI-Express. Nordbryggan stöder 4st PCI-expressportar, detta är en ganska lagom mängd för ett chipset i en övergångsperiod mellan två buss-standarder. Givetvis finns det även stöd för vanliga PCI-portar, men AGP-port saknas till förmån mot en PCI Express X16-grafikplats. Vidare så finns det stöd för 4st serial ata-portar i raid, samt även DDR2. Minnesdelen stödjer Dual Channel DDR2-533 som max.


Ett riktigt mördarchipset alltså, många nya funktioner och finesser som gör det till ett utmärkt övergångsschipset. Ljudkortet är också nytt, Azalia istället för AC’97. Det har ett flertal fördelar mot sin föregångare, exakt vilka får ni läsa i artikeln.


Vill du läsa mer om Grantsdale? Klicka här!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid