Med både lanseringen av APU-enheter från Raven Ridge-familjen samt andra generationens Ryzen-processorer ur vägen upphör nu AMD med att sälja sex stycken processorer från Ryzen 1000-serien.

Uppdatering: AMD har meddelat att första generationens Ryzen-processorer kommer att fortsätta finnas tillgängliga för försäljning. Processorerna försvann under en kort tid från företagets hemsida, men detta har nu åtgärdats.

Tidigare under året lanserade AMD processorfamiljen Raven Ridge. Förra veckan lanserade företaget även fyra processorer ur Ryzen 2000-serien samt ytterligare två Raven Ridge-modeller.

Ryzen 2000-serien bygger vidare på samma Zen-arkitektur som den första generationen baserades på, men med en rad uppdateringar. Bland annat har AMD baserat de nya processorerna på 12 nanometer (nm), medans den första generationen byggde på 14 nm. Andra nyheter med den nya serien är bland annat högre klockfrekvenser från fabrik samt ett bredare stöd för minnesmoduler i olika hastigheter.

Raven Ridge är så kallade APU-enheter. Här har AMD tagit sin Zen-arkitektur och implementerat både en processor samt en grafikkrets baserad på företagets Vega-arkitektur för ett slags ”allt i ett”-paket.

Nu framgår det att i samband med dessa processorlanseringar kommer AMD även att sluta sälja sex processormodeller. Samtliga från den första generationens Ryzen-processorer.

Mer specifikt rör det sig om Ryzen 3 1200, Ryzen 5 1400, 1600, Ryzen 7 1700, 1700X samt 1800X.

Processorerna kommer att fortsätta finnas tillgängliga i butiker så länge lagren räcker. Dock kommer AMD inte att förse återförsäljare med ytterligare exemplar av de ovannämnda processorerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Jag är mest förvånad över att de fortsätter med 1300X och 1500X. Även dessa känns överflödiga.
Finns ju ingen anledning att fortsätta med de gamla modellerna när ersättarna kan användas på samma moderkort.