I samband med Mozillas lansering av Firefox 1.0 har det dykt upp en hel del artiklar, intervjuer och annan information kring denna omtalade webbläsare.


Vi har passat på att samla ett par av de mest intressanta nyheterna i en och samma nyhet och först ut är det en omfattande intervju på eWEEk som gjorts med Mozillas direktör, Mitchell Baker.


”But just how far can Mozilla and Firefox really go in competing with Microsoft and gaining converts? To answer that question and to understand Mozilla’s goals beyond Firefox, eWEEK.com Senior Writer Matt Hicks talked with Mozilla President Mitchell Baker.”


Hela intervjun hittar ni på eWEEK.com.


På News.com har man också fått tag på en del intressant information som bland annat handlar om Mozillas planer för webbläsare i mobila enheter som mobiltelefoner och handdatorer. Men även hur Mozilla försöker ta sig in på OEM-marknaden för att komma åt fler användare.


”Now that it has the Firefox 1.0 milestone under its belt, the Mozilla Foundation has identified three areas for future growth and development: Cell phone and small device browsing, desktop search integration, and OEM (original equipment manufacturer) distribution.”


Mer information om detta finns på News.com.


Slutligen så har man på ExtremeTech riktat in sig på de otaliga extensions (funktionstillägg) som finns, för den i originalutförande, slimmade webbläsaren Firefox.
I en artikel har man helt enkelt listat de tio, enligt dem, bästa och mest användbara extensions som finns tillgängliga idag.


Den kanske mest slående, och för oss svenskar onödiga, är Homeland Security Threat Level. Den talar om vilken hotnivå USA satt för terroristattacker i landet. Med andra ord ska det inte ta många millisekunder för en surfare att ta sig ner i bombbunkern, om man nu inte hittat någon väldigt intressant sajt som, ja NordicHardware kanske?


Du hittar hela topp10-listan (även de mer seriösa) för Firefox extensions på ExtremeTech.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid