Firefox 9 har nu rullats ut på Mozillas servrar för allmänheten och den senaste versionen av webbläsaren bjuder på ett flertal nyheter. Inte minst ska Firefox 9.0 locka med 30% högre JavaScript-prestanda samt att man förbättrat stödet för teman och swipe-navigering i Mac OS X.

Genom att integrera type inference i Firefox JaegerMonkey JIT-kompilerare har Mozilla lyckats öka JavaScript-prestandan med 20-30%, ett projekt mjukvaruföretaget arbetat på närmare 18 månader. Det nya tillägget för JavaScript koden ett steg närmare den ursprungliga C++ koden och gör det möjligt att få till djupare prestandaoptimeringar, utan att för den delen behöva ta till mer komplex programmering. Firefox är än så länge den enda webbläsaren på marknaden med stöd för liknande teknik men i lite snabba tester med JS-prestandatestet Kraken får vi indikationer på att Google Chrome fortfarande är snäppet rappare vid hantering av JavaScript, om än med liten marginal.

kraken

Utöver optimerad JS-prestanda säger sig Mozilla finslipat stödet för HTML5 och CSS, men även smäckt in stöd för ”two finger swipe navigation” i Mac OS X. Nerladdningslänkar för Firefox 9 finns att hitta här nedan.

Ladda hema Firefox 9: Mozilla (Windows), (Mac), (Linux)

 


Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Viking1962Jacob HugossonthisSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Kul med framsteg! 🙂 Tycker däremot att versions numret springer iväg.

this
Medlem
this

Ja det var väl bara någon månad sen som version 8.0 släpptes.

Jacob Hugosson
Medlem

Om jag inte minns helt galet så släpper de en ”ny” version var 6:e vecka. Detta är för att man ska kunna lägga in nya funktioner när de är färdiga, istället för att behöva stressa inför nästa release datum av nästa ”stora” version.

this
Medlem
this

Jo jag är medveten om deras nya sätt att arbeta på och det verkar som ett mycket vettigt sätt. Men tycker ändå inte det finns anledning till inflation i version nummer. Går lika bra att köra 8.1 8.2 8.3 osv.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Så länge Mozilla inte lyckas att fixa krascherna med x6 processorerna så kommer jag inte kunna uppgradera mer. Detta gäller både webbläsaren och Thunderbird. Se över koden Mozilla!!!! äldre versioner än 4.0 funkar ju

Jacob Hugosson
Medlem

Firefox har för mig varit mer stabilt senaste veckorna av nån lustig anledning. Oavsett vad som har orsakat det – god skit!

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

@smartidiot89
Har du avinstallerat nåt program som kanske påverkar Firefox negativt?