Utvecklingstakten hos webbläsarföretagen är närmast hissnande idag, i alla fall om vi ser till versionsnummren som ändras fortare än vi hinner ladda ner de senaste versionerna. Nu har Mozilla puttat Firefox 7 in i sin aurora-kanal vilket är steget innan webbläsarna når betastadie. Firefox 7 ska bjuda på bland annat bättre prestanda och optimerad minneshantering.

Firefox 7 är alltså fortfarande i allra högsta grad under utveckling, men webbläsaren väntas rulla ut i en skarp version innan årsskiftet. Den senaste auroraversionen av webbläsaren heter version 7.0a2 och väger in på 14,2 MB. Webbläsaren ska vara snabbare i uppstart och samtidigt kräva minde arbetsminne genom ytterligare optimeringar i sin kod.

aurora

Andra nyheter är effektivare synkronisering av bokmärken och lösenord, något som ska ske ögonblickligen med Firefix 7. Mozilla har även sett över den GPU-accelererade textrenderingen som ska ge bättre resultat. Något vi faktiskt kan konstatera stämmer bra, då texten numera är betydligt skarpare än tidigare. Mär väl att man inte kan köra den skarpa versionen av Firefox 5 vid sidan om auroraversionen av Firefox 7 utan får välja vilken man vill använda.

Mozilla Firefox aurora 7.0 finnas att ladda ner här.

text

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TempelViking1962shaglord-Boris-Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kanske dags för det då många klagar att Firefox drar så mycket minne. Jag själv bryr mig inte då jag har 8GB i min burk 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Firefox drar en massa minne i onödan och känns nästan alltid lite ”seg” efter att ha suttit en dag vid det. Det blir bra igenom om man startar om webbläsaren.

Vad ja läst ska inte Mozilla rätta till problemet utan köra en liknande fix som den jag får använda dagligen.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Fast orka starta om varje gång minnet skiter sig. :/
Testar sjuan nu, känns som jag köpt en ny skärm. Texten är ju skarp nu. 😀
Innan har man haft känslan av att man kört på fel upplösning på skärmen. 😛

Micke
Medlem
Micke

[quote]#2 Anton Karmehed 2011-07-08 12:46 Jag har alltid haft problem med FF för minneshanteringen. Sitter inte sällan med en 50 flikar[/quote]

50 flikar? Jag skulle inte få ihop 50 flikar även om jag öppnade alla mina bokmärken i egena flikar.

Känns lite som att med 50 flikar så är nog inte browsern det största problemet 😉 /s

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag testade att starta mina 107 (om jag räknade rätt) länkar och då drog det ca 800MB av minnet. Och vem kör 107 länkar samtidigt? det tar ju längre tid att leta reda på en speciell länk än att starta den från menyn.

Tempel
Medlem
Tempel

Dom borde köra samma stil som Intel när dom gör processorer, Allt som läggs till skall öka prestandan med 2% om effektförbrukningen ökar med 1%