Vi har under en längre tid rapporterat om framfarten för open-source webbläsaren Firefox som farit fram på Internet som en storm. Det har pratats mycket om nerladdningsrekord och Firefoxs täckning bland världens Internetanvändare. Det senare kan vara svårt att få exakta siffror på, speciellt enligt Microsoft som bestridigt uppgifter som gjort gällande att Internet Explorer inte längre hade över 90 procentenheter av webbläsarmarknaden.


Antalet nerladdningar av mjukvaran är dock lättare att kontrollera och under söndagen som gått passerade Firefox 1.0 10 miljoner nerladdningar, detta under en knapp månads tillgänglighet.


Internet Explorers dalande popularitet är de ökande säkerhetsproblemen som upplevts med webbläsaren. Med sina odiskutabelt höga användningssiffror är IE ett populärt mål för attacker över Internet. Något som t.o.m. fått universitet i USA att gå ut med rekommendationer till sina studenter.


”On Wednesday, the Pennsylvania State University’s Information Technology Services department recommended that students drop IE in favor of Firefox and Apple Computer’s Safari to reduce attacks through vulnerabilities in the Microsoft software.”


Firefox fortsätter att växa stadigt och i dagsläget är det inte en fråga om, utan när man når sitt nästa delmål. Ett delmål som sägs vara att säkra 10 procentenheter av webbläsarmarknaden.


Källa: News.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid