Final Fantasy XV kommer inte att portas från konsol för PC. En eventuell PC-version ska snarare bli ett tekniskt mästerverk enligt spelets producent.

Final Fantasy XV kan komma att bli ett skönt avbräck från trenden med halvdåliga PC-lanseringar av portade konsolspel. Att utveckla ett spel primärt för spelkonsoler och sedan på enklaste sätt föra över spelupplevelsen till PC har sällan fungerat särskilt väl. Tyvärr är det fortfarande ett återkommande problem där många, inte sällan stora påkostade titlar, presterar undermåligt på PC och i vissa fall inte ens fungerar som dem ska.

Final Fantasy XV för PC blir allt eller inget

Efterlängtade Final Fantasy XV ska inte bli ett sådant spel, det hävdar spelets producent Hajime Tabata som istället menar att en eventuell PC-version skulle skräddarsys för PC. Hajime Tabata säger i en intervju med Jeuxvideo att man, ifall man bestämmer sig för att göra en PC-version, kommer att vilja skapa ett tekniskt showcase där utvecklarna använder sig av alla PC-plattformens fördelar och avancerade tekniker.

If there was a PC version , Tabata would like the PC version to be a different kind of project : he would like to use the PC version as a tech showcase and put in every tech feature they can … BUT , if they jump into that kind of project they will have to start from start from scratch and redo some (a lot ) of R&D to see what new tech they can use ( so it won’t be a port ). skriver en forumsmedlem som översatt den franska intervjun.

De goda nyheterna är med andra ord att Square Enix och Hajime Tabata inte kommer att släppa en halvtrasig konsolport. Baksidan av myntet är att företaget för det första inte bekräftar en PC-version över huvud taget och att vi i bästa fall lär få vänta ett bra tag innan spelet dyker upp. Om och när det gör det verkar det dock bli i imponerande flärd.

Hur ser ni på de olika alternativen för spelutvecklare, är det viktigt att spelet kommer ut på alla plattformar samtidigt eller väntar ni hellre längre för att få en fullfjädrad och optimerad PC-version? Dela gärna med er av era åsikter i kommentarerna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jesper RasmussonRasmus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rasmus
Gäst
Rasmus

Väldigt missledande rubrik, borde lägga till ”eventuell” framför pc-version.

Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Nja, rubriken är väl inte så vilseledande.
Det står bara att han vill göra en spektakulär PC-version, inte att han ska göra det.