Final Fantasy VII anses av många vara ett av de bästa TV-spelen genom tiderna och när Sony avslöjade att spelet skulle släppas i en remake för Playstation 4 och kanske även Xbox One samt PC var det många som jublade. Nu avslöjas det samtidigt att spelet kommer byggas kring den omtalade och kapabla grafikmotorn Unreal Engine 4.

Final Fantasy VII Remake har ännu inte fått något skarpt lanseringsdatum och utvecklarna Square Enix har tidigare flaggat för att spelet, vars original är så pass omfattande, kommer släppas i ett flertal episoder för att inte behöva kapa av onödigt innehåll från ursprungstiteln.

Arbetet med Final Fantasy VII Remake presenterades officiellt under E3-mässan tidigare i år men nu avslöjar Epic Games att utvecklarna Square Enix beslutat sig för att licensiera Epics grafikmotor Unreal Engine 4 för att driva titeln.

Fler plattformar än Playstation 4 i sikte?

Unreal Engine 4 har under de senaste åren rönt mycket uppmärksamhet genom sina kraftfulla verktyg och imponerande möjligheter att skapa närmast fotorealistisk grafik i spel och grafikdemo. Målet med Final Fantasy VII är att med hjälp av Unreal Engines verktyg återskapa den omåttligt populära speltiteln med bättre grafik än någonsin och redo att spelas på dagens moderna plattformar. Just det faktum att Square Enix uttalar sig om moderna plattformar i plural antyder att Final Fantasy VII Remake kan komma att dyka upp även för PC och Xbox One. Inte helt oväntat med tanke på likheterna mellan hårdvaran i de tre plattformarna, det faktum att Unreal Engine 4 stödjer dem alla tre samt att Final Fantasy VII släpptes för PC året efter att det landade på Sonys spelkonsol.

Final Fantasy VII som släpptes 1997 för Sony Playstation har blivit en av historiens mest kritikerrosade speltitlar och sålts i över 11 miljoner exemplar världen över. Om Square Enix Remake kan nå samma framgångar återstår att se och medan vi nu kan räkna med en hög ribba för spelets grafik är det fortfarande oklart när den första installationen av spelet kommer att lanseras.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BilianenS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Det här är banne mej ett av dom få spelen som kan få barnet att komma fram i mig trots min höga ålder. Ha-begäret är helt enormt inför detta!Sådan längtan som jag känner efter detta har jag nog inte känt efter ett spel på säkert 10 år.Egentligen är det resan genom spelet, och att FF7 (Classic) hade ett av spelhistoriens bästa soundtrack som är det som lockar som mest. Samtidigt var det grafiskt sett ett konstnärligt mästerverk och spelmotorn för strider var inte dum den heller, just att det krävde fingerfärdighet för att utföra vissa specialattacker.Få spel har sådan atmosfär… Läs hela »

Bilianen
Gäst

[quote name=”S0urcerr0R”]Det här är banne mej ett av dom få spelen som kan få barnet att komma fram i mig trots min höga ålder. Ha-begäret är helt enormt inför detta!Sådan längtan som jag känner efter detta har jag nog inte känt efter ett spel på säkert 10 år.Egentligen är det resan genom spelet, och att FF7 (Classic) hade ett av spelhistoriens bästa soundtrack som är det som lockar som mest. Samtidigt var det grafiskt sett ett konstnärligt mästerverk och spelmotorn för strider var inte dum den heller, just att det krävde fingerfärdighet för att utföra vissa specialattacker.Få spel har sådan… Läs hela »