Komponenttillverkaren Buffalo har en hel del olika produkter i sitt sortiment och lagring är något man sysslar med på flera olika sätt.
Bland annat producerar man externa lagringsenheter som backup-enheter eller nätverksbaserad lagringsstationer hemnätverk.


Nu har man lanserat en ny extern lagringsenhet som just riktar sig mot det sistnämnda, nämligen hemnätverket. Konceptet kallas NAS (Network Attached Storage) och är alltså en lagringsstation som kan kopplas in i ett nätverk utan behov av någon ytterligare hårdvara.
För datorerna i nätverket blir detta sen som vilken hårddisk som helst på nätverket.


Som namnet avslöjar erbjuder TeraStation en lagringskapacitet på hela 1TB vilket onekligen borde vara tillräckligt för de flesta delade hemnätverk. TeraStation fungerar såklart bra även i företagsnätverk och med sin höga lagringskapacitet går det att lagra en massa hemlig information.TeraStation är inte heller någon ful ankunge utan det stora problemet kan vara om man ska gömma undan enheten i en garderob, eller rentav ha den stående på skrivbordet. Då den knappast skäms för sig designmässigt.


TeraStation kan använda sig av en RAID uppsättning för optimal prestanda och är utrustad med både USB2.0 och Gigabit Ethernet för högsta överföringskapacitet.


Än så länge finns det bara information om på Buffalo TeraStation på Buffalos japanska sajt. Något som gör det svårt för oss att tyda de övriga specifikationerna.


Men Gizmodo har lyckats få fram en prisuppgift på 1000 USD (~7000 SEK) vilket låter mycket lovande för en till synes imponerande lagringsstation som TeraStation. Om och när den dyker upp i Sverige återstår att se, men jag vet flera som gärna tagit med sig denna enhet till DreamHack för att få plats med ytterligare ett par hemvideos.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid