Ämnet multimediadator/HTPC har varit på tapeten flera gånger på NH- Bland annat har vi recenserat det första system i Sverige utrustat med Windows XP Media Center Edition.
Detta är en marknad som kommer börja växa explosionsartat inom en snar framtid, om våra egna förutsägelser slår in vill säga. Det är i alla fall helt klart att många PC-tillverkare vill vara med från början när konceptet slår igenom på bred front.


Nu senast är det FIC som visar upp en del av deras produktarsenal som riktar sig mot konsumenternas vardagsrum. FIC har nyligen presenterat sex olika PC-system som alla skiljer sig markant mot de vanliga datorer vi är vana vid. FIC CE PC, Entertainment PC, Condor, Fish Hawk, Shelba och IBIS är namnen på de olika systemen. De är alla märkbart olika till design och uppbyggnad men den röda tråden är att de erbjuder helt andra integreringsmöjligheter i hemmet mot vanliga datorer.


På X-bit Labs har man fått tag i ingående information om FICs nya system och bland annat ser vi en PC med integrerad 17″ LCD-monitor (CE PC) och en PC som liknar en hybrid av en stationär PC och en laptop.


Vi kommer inom kort bjuda på flera multimedia/HTPC-inriktade recensioner här på NH då vi ser detta som en av de mest intressanta utvecklingarna på PC-marknaden för tillfället.
För de som tills dess vill se vad FIC planerar kan ni läsa mer om deras nya PC-system på X-bit Labs.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid