Small preview image

Nvidia fick ta mycket kritik efter att man visade upp ett falskt demokort av sin Fermi-arkitektur tidigare i höst. Nu verkar det dock som att grafikkortstillverkaren kommit lite längre i sin utveckling och de första bilderna av vad ska vara ett fungerande Fermi-grafikkort har nu dykt upp. Under gårdagen presenterade Nvidia sina första Tesla-baserade produkter baserade på Fermi och det verkar nu som att man verkligen har fungerande testkort som cirkulerar.



Nvidias 40nm Fermi-arkitektur har över 3 miljarder transistorer och är en mycket komplicerad krets som tillverkaren primärt hoppas ska öppna nya dörrar på GPGPU-marknaden. Men Fermi ska inte enbart användas för generella beräkningsuppgifter som våra processorer utan givetvis även trycka ut en massa pixlar i spel.



In under skinnet på Nvidias Fermi GPU


De bilder som ny publicerats visar hur ett Fermi-baserat testkort kör igenom Unigine’s DirectX 11 Heaven benchmark. Med de första produkterna planerade för första kvartalet 2010 är prestandan och drivrutinerna knappast på topp och därför är det ingen överraskning att vi inte ser några prestandasiffror.


Men Fermi verkar nu i alla fall vara levande, om än i tidigt stadie.



Källa: TCM

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid