Idag går CES 2021 officiellt av stapeln och HP öppnar upp med fem nya bärbara datorer i form av Elite Dragonfly G2, Dragonfly Max, Elite Folio, Envy 14 och Elitebook 840 G8 Aero.

Denna måndag utgör startskottet för CES 2021. Mässan blir av uppenbara skäl en digital tillställning i år. Vi har redan sett flera produkter avtäckas i samband med mässan redan under slutet av förra veckan men nu är det igång på riktigt. Bland de som är först ut är HP som avtäcker fyra nya bärbara datorer.

Elite Dragonfly G2

Först ut har vi årets uppdatering av HP:s Dragonfly-serie. Denna går under namnet Elite Dragonfly G2 och ska enligt tillverkaren vara världens lättaste företagslaptop. Enheten som väger in på under ett kilo kommer utrustad med elfte generationens Core-processorer från Intel. Här kommer upplagor med Core i3, i5 och i7-modeller finnas tillgängliga för användare att välja mellan.

Övriga specifikationer inkluderar en 13,3 tums FHD-pekskärm, stöd för 5G eller gigabit-klassad 4G LTE och ljud från Bang & Olufsen. HP:s pressmeddelande nämner också att nya säkerhetslösningar ska finnas tillgängliga både i datorns standardutförande och som tillval.

Elite Dragonfly Max

HP:s pressmeddelande går inte direkt in på djupet när det kommer till Elite Dragonfly Max. Skillnaden mellan denna och Dragonfly G2 ser ut att vara en uppsättning om fyra mikrofoner hos Max. Samt en 5 MP-kamera med IR-funktion som ska göra enheten bättre lämpad för videochattar enligt HP.

Elite Folio

Årets upplaga av Elite Folio kommer med en så kallar Pull Forward-formfaktor. Detta innebär att den 13,5 tum stora skärmen kan lyftas fram och sedan läggas ned för att i princip förvandla datorn till en surfplatta. Sett till specifikationer nämns inte mycket annat att det är en Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 med 5G-stöd som står för hästkrafterna. Någon exakt kapacitet för enhetens batteri nämns inte men det ska klara av 24,5 timmar av videouppspelning enligt HP.

Här ser vi även en webbkamera med ett 76 graders synfält, dubbla inbyggda mikrofoner samt en medföljande Elite Slim Active-penna.

Envy 14

Näst på tur har vi nya Envy 14. Detta är HP:s första 14-tums laptop med fabriksinställd Delte E <2 färgkalibrering. Detta på en IPS-skärm med WUXGA-upplösning på 1 920 x 1 200 pixlar och ett bildförhållande på 16:10.

När det kommer till hårdvaruspecifikationer är det även här elfte generationens Core-processorer från Intel som gäller. Dessa kan sedan ackompanjeras av upp till ett Nvidia Geforce GTA 1650 Ti Max Q när det kommer till grafikenheter. HP:s Dynamic Power-teknik ska kunna ge enheten upp till 16,5 timmars batteritid genom att bättre fördela arbetsbelastningar mellan CPU och GPU.

Elitebook 840 G8 Aero

Sist ut har vi Elitebook 840 G8 Aero. Här har HP satsat på ett chassi i magnesium som resulterar i en matchvikt på 1,13 kilo. Likt de flesta andra modeller som avtäckts är det elfte generationens Core-processorer under huven även här.

I övrig nämner HP:s pressmeddelande WiFi 6-stöd och valfri 5G LTE-funktion. HP menar också att Elitebook 840 G8 Aero ska vara en av världens mest säkra bärbara datorer. Detta tack vare ”en mängd olika HP-säkerhetsfunktioner”. Inklusive en HP-skyddskamera samt ett tillval i form av HP Sure View Reflect.

Pris och tillgänglighet

HP Elite Dragonfly G2, Dragonfly Max och Envy 14 förväntas alla finnas tillgängliga framåt slutet av januari månad. Dock har HP endast bekräftat riktpriset för Envy 14 som börjar på 11 999 kronor. Elite Folio förväntas säljstarta någon gång under februari månad och 840 Aero G8 under mars månad. Deras prislappar kommer likt Dragonfly-datorernas att bekräftas närmare lansering.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid