Spam (skräppost) är ett evigt irritationsmoment för alla Internetanvändare och för de med välexponerade mailadresser är det inte ovanligt med flera hundratals spammail varje dag. Något som undertecknad kan vittna om. Spamrensning tar tid och kostar mycket pengar av samma anledning. För nästan ett halvår sedan skrev USAs president Bush på en federal lag mot spam som gör att spammare numera kan åtalas.


Trots detta har inga sådana åtal gjorts sedan lagen trädde i kraft men enligt den amerikanska underrättelsetjänsten FBI kommer flera stora spamorganisationer åtalas detta året. Man säger sig hittills ha identifierat över 100 stora spammare och planerar att åtala de 50 värsta senare detta år.
Eftersom en stor del av den spam vi ser i Sverige kommer från utlandet är det inte omöjligt att vi kan få se effekter av FBIs arbeta även här.


Vår egen Svenska ”antispam-lag” fick dålig inverkan på mängden spam just eftersom den bara påverkar svenska avsändare, som är relativt få i dagsläget.


Förhoppningsvis är detta början på slutet för de flesta spammare. Men tyvärr är vi inte alltför optimistiska med tanke på hur utvecklingen sett ut hittills.


Källa: CNET News.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid