Både OLED och 4K är fortfarande tekniker som kommer med rejäla prispremium, men priserna är på väg nedåt. LG förbereder tre nya TV-apparater som kombinerar de två teknikerna, och vi stannar till för att förundras över bildkvalitén på mässgolvet i Berlin.

Under det senaste året har priserna för OLED-TV fallit med 80 procent, åtminstone i LG:s fall. Det banar väg för att få ut fler modeller på marknaden för att fylla de högre prisklasserna, och resultatet är att den sydkoreanska aktören nu på allvar håller på att få ut OLED-apparater med 4K-upplösning i butik.

Vi har sett den här kombinationen tidigare, då demonstrerat på andra mässgolv, men det är först nu som riktiga modeller blir tillgängliga. Bildkvalitén är minst sagt imponerande, med oerhört klara färger och mörk svärta från OLED-tekniken och riktigt vassa detaljer från den höga upplysningen.

Tre modeller har visats upp på IFA, varav en på 55 tum, en på 65 tum samt en på 77 tum, samtliga med böjda paneler. Den minsta av de tre kommer lanseras först nästa år, men både 65- och 77-tumsmodellerna kommer hitta ut på marknaden innan årsskiftet.

Vi har ännu inte fått några exakta prisuppgifter, men räkna med att få lägga ut rejäla summor för att vara tidigt ute med kombinationen OLED och 4K. Men om priserna för dessa apparater följer samma trend som de vanliga 1080p-OLED-modellerna hoppas vi på apparater som är rimliga för vanliga dödliga inom en snar framtid.


Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
NiaburethMhmiscTobberianAMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Varför väljer dom inte extra bredaformatet när skärmar över 60 tum? 5k och 21.9 format och 70-120 tum lockar ju verkligen.
Är oled bästa skärmarna surfa på? eller ska man köpa lcd led åter igen ha till sin dator? Bildkvaliten är väl si så där med min samsung led tv 55a som haft i ca 6 år. verkligen sugen byta till minst 75 tum. men dom blir löjligt höga i bilden då misstänker jag.

Tobberian
Medlem
Tobberian

PLATT lixom!

Mhmisc
Gäst
Mhmisc

Inte så mycket om Android TV på IFA 2014?

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”AMD73″]Varför väljer dom inte extra bredaformatet när skärmar över 60 tum? 5k och 21.9 format och 70-120 tum lockar ju verkligen.Är oled bästa skärmarna surfa på? eller ska man köpa lcd led åter igen ha till sin dator? Bildkvaliten är väl si så där med min samsung led tv 55a som haft i ca 6 år. verkligen sugen byta till minst 75 tum. men dom blir löjligt höga i bilden då misstänker jag.[/quote] De är inte lämpade som datorskärm på grund av IR och om man inte är försiktig burn-in. LG säger att TV’n gör en automatisk color wash… Läs hela »