Fem fångar i ett amerikanskt fängelse lyckades bygga två hemliga datorer som gömdes i taket och användes bland annat för att skicka mejl till familjerna.

Ett fängelse i Ohio, USA gjorde nyligen en minst sagt överraskande upptäckt. Det visade sig att 5 fångar hade lyckats komma över datorkomponenter som egentligen skulle återvinnas. Med de komponenter som fångarna samlade på sig kunde sedan 2 fullt fungerande datorer byggas ihop. Datorerna gömdes i taket till ett materialförråd till ett av fängelsets träningsrum.

Efter att datorerna byggts ihop och gömts undan så lyckades fångarna även dra nätverkskablar till fängelsets router. Därefter kunde fångarna använda datorerna för att göra efterforskning om olagliga aktiviteter samt ta kontakt med sina familjer.

Fängelsepersonalen hade ingen aning om vad som försiggick. Dock började man misstänka att något var i görningen efter att den tillgängliga datamängden hade använts upp under ett flertal dagar. Datorerna hade varit fungerande i cirka 4 månader när de upptäcktes och plockades isär.

Datorerna användes för att porrsurfa och mejla mamma

När datorernas hårddiskar söktes igenom så hittades bland annat pornografi, VPN-program, webbläsaren Tor och program för att hacka lösenord. Fångarna även genomfört efterforskning om hur man gör hemgjorda sprängämnen, recept på olika droger samt hur man begår skattefusk.

En av fångarna ska även ha använt datorerna för att mejla samt ringa samtal till sin mamma. I ett meddelande som fången skickat till sin mor ber han om ursäkt att han inte hört av sig dagen innan då han inte hade möjlighet att ta sig online just då.

Randall Meyer, generalinspektör i Ohio säger att hela händelsen är som ett avsnitt av den gamla TV-serien Hogans Hjältar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid